ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου και του 17ου και από φέτος του 11ου Γυμνασίου Πατρών!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα ΖευγαράΚυριακή, 1 Απριλίου 2018

Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον. Απ. Παύλος


Επίσκεψη αγάπης στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών

29 Μαρτίου 2018,  γι άλλη μια φορά, 23 έφηβοι,  μαθητές του 6ου Γυμνασίου Πατρών,  με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς,  κ. Ανδρικοπούλου Άννα και κ. Ζευγαρά Σταυρούλα, πραγματοποίησαν επίσκεψη αγάπης και αλληλεγγύης  στο φιλανθρωπικό σωματείο,  Άσυλο Ανιάτων Πατρών <<Η Αγία Ευφροσύνη>>.  Έτσι καταφέραμε και πάλι να εκπληρώσουμε μια υπόσχεση που είχαμε δώσει κατά την επίσκεψή μας, τα Χριστούγεννα.

Προσφέραμε  είδη πρώτης ανάγκης, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του ιδρύματος, είχαμε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε με  ανθρώπους που ζουν εκεί. Εμπειρία πρωτόγνωρη για κάποια από τα παιδιά μας, συνάντηση και πάλι με αγαπημένα πρόσωπα  για κάποια άλλα.Μαρία, Γιώργος, Μάρθα, Χρήστος, Ειρήνη, Σωτηρία, ο κ Δημήτρης με τη σύζυγό του, κ. Χαρίκλεια…και δεκάδες άλλοι συνάνθρωποι που  πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια , δέχτηκαν με χαρά τα χαμόγελα και τις πασχαλινές ευχές των μαθητών μας.

<< Μόνο έτσι γεμίζει η ψυχή>>…
«Αγάπα όλους»
('Αγιος Πορφύριος)

Η πραγματική αγάπη για τον συνάνθρωπο οικοδομείται, καλλιεργείται βιωματικά και πλουτίζει την ψυχή των ανθρώπων.  Ανοίγεται στον άλλον και δίνεται άνευ όρων και ορίων.Τα παιδιά μας έχουν την πιο δεκτική καρδιά στο άκουσμα και στα έργα της αγάπης. Κάθε φορά που τους μιλώ καρδιακά, νιώθω ότι  ξεπερνάμε  το χώρο και το χρόνο της τάξης, κινούμενοι σε απόλυτη ελευθερία.


Σε μια κοινωνία υλιστική, εγωκεντρική που απαξιώνει τον ίδιο τον άνθρωπο, αγωνιζόμαστε να εμφυσήσουμε στις ψυχές των παιδιών μας αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η συμπόνια και η προσφορά.  Η  αρετή όμως της αγάπης είναι πράγματι η μέγιστη όλων των αρετών.<< Μόνο έτσι γεμίζει η ψυχή>>…
«Αγάπα όλους»

 Πόσες φορές έχω αναλογιστεί τα λόγια του Αγ. Πορφυρίου που με τόση σοφία και απλότητα απάλυνε  την αγωνία των ψυχών που ακουμπούσαν στο πετραχήλι του.

Ας αγαπήσουμε λοιπόν με απλότητα καρδίας, χωρίς να κομπάζουμε και  χωρίς να αδημονούμε για το αντίκρισμα της αγάπης μας. 

Καλή κι ευλογημένη Ανάσταση! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κι ομως εδω υπαρχει ΕΛΠΙΔΑ εδω ειναι η μαγια της ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ απο αυτα τα παιδια.καρδιες καθαρες που μπορουν να σκορπουν ΑΓΑΠΗ.ΑΓΑΠΗ που εμεις που εγω την εχασα.σκυβαλα αλαλαζοντα ειμεθα,μηπως ομως ΗΡΘΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ?ΑΠΟ αυτα τα παιδια και φυσικα τΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΥΡΙΕ γιουνκερ και κυριε ΣΩΡΡΟΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ..ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email