ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου και του 17ου και από φέτος του 11ου Γυμνασίου Πατρών!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα ΖευγαράΤετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Κιβωτός του Κόσμου - Πωγωνιανή Ιωαννίνων

Κιβωτός Ηπείρου (Πωγωνιανή)

Η Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου βρίσκεται ορεινή και ακριτική  Πωγωνιανή Ιωαννίνων μόλις εννιακόσια πενήντα μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο πατέρας Αντώνιος με αφορμή τη εγκατάλειψη και την ερήμωση που έχει δεχθεί ο τόπος, σε συνδυασμό με την ανάγκη για δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Προστασίας στην Ήπειρο, έλαβε το ρίσκο να δημιουργήσει το πρώτο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδος, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου.
Βασικός στόχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή είναι να πατήσουν τα παιδιά γερά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο. Το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο σχεδιάστηκε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και αποσκοπεί αφενός στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Παιδικής Προστασίας με προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά και εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση για το κάθε παιδί. Αφετέρου στη λειτουργία του Γεωργικού σχολείου που διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς του πρωτογενούς τομέα και τους προσφέρει αξιόλογες μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηπείρου που σιγά σιγά ερημώνει.
Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 120 παιδιά που έχουν έρθει κοντά μας κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Κύριο μέλημα μας είναι η παροχή προστασίας, εκπαίδευσης και αγάπης σε παιδιά που έχουν βιώσει την εγκατάλειψη, την κακοποίηση, την εκμετάλευση και την παραμέληση. Το Σπίτι μας είναι άρτια στελεχωμένο με ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρώπους με υπομονή, αγάπη και ενδιαφέρον για το παιδί. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα κατάλληλο και ασφαλές Σπίτι για τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να αναπτυχθούν μέσα από φροντίδα και αγάπη. Ο αγώνας μας είναι καθημερινός ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πολυεπίπεδες ανάγκες των παιδιών μας, που αφορούν στη σίτιση τους, την ένδυση και υπόδηση τους, στη  μόρφωση τους, στην ιατρική τους μέριμνα και οπουδήποτε παραστεί ανάγκη στην καθημερινότητα τους.


Βασικός μας σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή οικογένεια που θα αγκαλιάζει τα παιδιά με στοργή και αγάπη, θα τα αναθρέψει με αξίες και ιδανικά ώστε να πορεύονται με αξιοπρέπεια κατά την ενηλικίωση τους.
πηγή http://www.kivotostoukosmou.org/el/kivotos-hpeirou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email