ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου και του 17ου και από φέτος του 11ου Γυμνασίου Πατρών!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα ΖευγαράΣάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Krokodil, το θανατηφόρο ναρκωτικό της Ρωσίας

Ο “κροκόδειλος” (Krokodil) είναι μια ναρκωτική ουσία που εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία. Τα αίτια της ταχύτατης εξάπλωσής του, είναι η ευκολία κατασκευής του και το χαμηλό του κόστος. Το ναρκωτικό αυτό, περιέχει δεσομορφίνη, η οποία μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί χάρη σε μια πληθώρα χημικών αντιδράσεων με βάση την κωδεΐνη, που απαντάται αρκετά συχνά σε φαρμακευτικά προϊόντα.
Η δεσομορφίνη, είναι μια οπιούχος ουσία πολύ δυνατότερη της κοκαϊνης, ενώ οι παρενέργειες και οι συνέπειες από την παρατεταμένη χρήση της, συνήθως αποβαίνουν ολέθριες. Οι χρήστες της επί της ουσίας, εισάγουν ένα δηλητήριο στο σώμα τους που σε προχωρημένα στάδια κάνει τη σάρκα να αποκτά ένα περίεργο γκρι χρώμα και να αποκολλάται, αφήνοντας τα κόκκαλα εκτεθειμένα.
Το ναρκωτικό, οφείλει το όνομα του ακριβώς στη διαδικασία αυτή. Η λέξη “Krokodil” είναι η ρωσική λέξη για τον κροκόδειλο και παραπέμπει στα στάδια της αλλοίωσης της ανθρώπινης σάρκας, μέχρι αυτή να αποκολληθεί εντελώς. Η σάρκα μέχρι την ολική σήψη και φθορά της, αποσυντίθεται σταδιακά θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ξηρό και φολιδωτό δέρμα του κροκόδειλου. Στην κυριολεξία, οι χρήστες της σαπίζουν μέχρι να πεθάνουν.
Το βίντεο που σας παραθέτουμε, γυρίστηκε στη Ρωσία, τη χώρα όπου είναι άκρως διαδεμένο το ναρκωτικό και δείχνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σταδιακή επιρροή της ουσίας στον ανθρώπινο οργανισμό, μέχρι την τελική διαδικασία της αποσύνθεσης. Παράλληλα, άτομα που είναι αυτόπτες μάρτυρες των δεινών που υπέφεραν οι χρήστες της ουσίας, μοιράζονται τις εντυπώσεις και τις μαρτυρίες τους.
Η  teen challenge, σύμφωνα με τον ορθόδοξο ιερέα και τη  δημοσιογράφο,είναι μια σύγχρονη παραθρησκευτική οργάνωση, σέκτα, που εμπλέκεται ενεργά και δρα στη Ρωσία, παρασύροντας νέους και υποσχόμενη ανακούφιση (μεταβείτε στο 15:30 για να παρακολουθήστε τη συνέντευξη).
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με τις επιδράσεις του Krokodil:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email