ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

Καιρός και για λίγη διασκέδαση!!! Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα!Περιηγήσου, δημιούργησε, παίξε, μάθε και ανακάλυψε στοιχεία της Ορθόδοξης πίστης. Κλίκαρε επάνω στον τίτλο για να οδηγηθείς στον προορισμό. Καλό ταξίδι, καλό παιχνίδι!

Δραστηριότητα για τους μαθητές της Α Γυμνασίου.

Μπες στην αρχική σελίδα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Πατώντας την επιλογή games (παιχνίδια)μπορείς να παίξεις και να διασκεδάσεις περνώντας μέσα από λαβύρινθους μέχρι να οδηγηθείς στη Γη της Επαγγελίας, να συγκεντρώσεις Μάννα από τον ουρανό,να σχεδιάσεις έναν καινούριο πολύτιμο χιτώνα για τον Ιωσήφ, να βοηθήσεις το Νώε που είχε μια μικρή ατυχία, ακόμη και να προλάβεις να ανάψεις όλα τα κεράκια μπροστά από τις εικόνες (μέσα σε ένα λεπτό, γιατί μετά θα αρχίσει η Θεία Λειτουργία και θα χάσεις). ΄
Θα ήθελα τελειώνοντας να μπεις και στο ordering games και να θυμηθείς τη σειρά που εμφανίστηκαν οι Πατριάρχες αλλά και να μαντέψεις πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος (αυτή την ενότητα θα σας την παραδώσω σύντομα) και θα ήθελα να δω ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.

Δραστηριότητα για τους μαθητές της Β Γυμνασίου.

Μπες στην αρχική σελίδα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Πατώντας την επιλογή Παζλ, έχεις τη δυνατότητα να παίξεις, να ζωγραφίσεις, να βρει όμοια, να εξασκηθείς (γιατί όχι;)ακόμη και στα αγγλικά σου. Εντόπισε τα παζλ με τις βυζαντινές εικόνες που αφορούν το Θείο Πάθος και μελέτησε ποιο περιστατικό σου θυμίζει από τα μαθήματα που διδάχτηκες,τον τόπο όπου διαδραματίζεται το γεγονός, ποια πρόσωπα συμμετέχουν σ αυτό, ποια είναι η έκφραση του προσώπου τους, ποια είναι η αίσθηση που σου αφήνει η μελέτη της εικόνας;
Φυσικά έχεις τη δυνατότητα να ξαναθυμηθείς τις βιβλικές ιστορίες μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό θα σου αρέσει πολύ, είμαι σίγουρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email