ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Όμιλος UNESCO Ιστορίας Τέχνης και Θεάτρουwww.wikimedia.gr

Δραστηριότητα για τους μαθητές μου στη Γ Γυμνασίου.

Στην αριστερή μπάρα της παρακάτω ανάρτησης <<φωτογραφικό υλικό του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά>> υπάρχει ένας σύνδεσμος που αναφέρεται στην Abu Mena. Κλικάροντας στο Abu Mena θέλω να περιηγηθείς στο φωτογραφικό υλικό και να εντοπίσεις τη φωτογραφία με το χριστιανικό σύμβολο. Αποθήκευσέ την σε φάκελο στο σκληρό σου δίσκο με την ονομασία <<Διωγμοί και κατακόμβες>>. Μπορείς να κατεβάσεις επιπλέον υλικό και από την παρούσα ανάρτηση, κλικάροντας στον τίτλο <<όμιλος UNESCO Ιστορίας Τέχνης και Θεάτρου>>.
Η Abu Mena,Ιερή Παλαιοχριστιανική πόλη, είναι κτισμένη επάνω στον τάφο του Μάρτυρα Μηνά της Αλεξάνδρειας, ο οποίος πέθανε το 296, διατήρησε την εκκλησία της, το Βαπτιστήριο, τις Βασιλικές της, τα δημόσια κτίρια, τους δρόμους, τα μοναστήρια, τα σπίτια και τα εργαστήριά της.
Με βάση τον πίνακα του βιβλίου των Θρησκευτικών, της Γ Γυμνασίου, σελίδα 37 εντόπισε στη βασιλεία ποιου αυτοκράτορα μαρτύρησε. Γνωρίζεις άλλους αγίους εκείνης της περιόδου;
Θα ήθελα να σου δώσω ως συμπληρωματικό στοιχείο ότι οι διωγμοί των Χριστιανών επί Διοκλητιανού ήταν οι σκληρότεροι και οι αγριότεροι. Μελέτησε την παλαιότερη ανάρτηση που αναφέρεται στους διωγμούς κατά τον πρώτο 1ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email