ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Αφιερωμένο


Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφτηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.Περπατούσαμε δίπλα-δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη αγγέλους.Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:
-''Αυτό είναι το τμήμα παραλαβής.Εδω παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στο Θεό με τη μορφή προσευχής.''
Κοίταξα γύρω-γύρω στον χώρο. Εσφυζε από κίνηση με τόσους πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα,προερχόμενες από ανθρώπους από όλον τον κόσμο.Μετά προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο,μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό.Ο άγγελος μου είπε:
-''Αυτό είναι το τμήμα συσκευασίας και παράδοσης.Εδώ οι ευχές και οι χάρες που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ' αυτούς που τις ζήτησαν.''
Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ.Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά,αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν εκφραστεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη Γη.Τελος,στην άκρη ενός μακρύ διαδρόμου,σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού .Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθότανε εκεί χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.
-''Αυτό είναι το τμήμα των ευχαριστιών'',
μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου. Εδειχνε λίγο ντροπιασμένος
-''Πως γίνεται αυτό?Δεν υπάρχει δουλειά εδώ?'',ρώτησα
-''Είναι λυπηρό'',αναστέναξε ο άγγελος. Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια''.''Πως γίνεται κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε?'',ρώτησα πάλι.
-''Πολύ απλά απάντησε.Χρειάζεται μόνο να πεις:
''Ευχαριστώ Θεέ μου!
-''Και γιατί ακριβώς πρέπει να τον ευχαριστήσουμε?'',είπα.......
-''Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου ,ρούχα στην πλάτη σου,μια στεγή πάνω απ'το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς,είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.Αν έχεις χρήματα ,στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ'ενα πιατάκι,είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.
Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια,είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν αυτή τη μέρα.Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου,του πολέμου,της μοναξιάς της φυλακής,της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας,είσαι
μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της Γης .
Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό χωρίς τον φόβο της επίθεσης,της σύλληψης ή της εκτέλεσης,θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.
Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι,είσαι σπάνιος....
Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς,δεν είσαι ο κανόνας,είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα,μόλις έλαβες μια διπλή ευλογιά γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ' αγαπάει και γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν''.
-''Κατάλαβα.Και τώρα τι κάνω?Πως μπορώ να αρχίσω?,είπα.''Να πεις καλημέρα'',απάντησε χαμογελώντας ο άγγελος μου,''να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους,για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.Και να μην ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριο σου''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email