ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

285 χιλιόμετρα για το μοίρασμα της καρδιάς


  

    Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, 34 μαθητές του 6ου Γυμνάσιο Πατρών, με συνοδούς την κ. Γιολδάση Βασιλική, Δωρή Κατερίνα, Κούσουλα Κατερίνα και Ζευγαρά Σταυρούλα, πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Κ.Π.Ε Κόνιτσας και στον Ξενώνα της Κιβωτού του Κόσμου, στην Πωγωνιανή .
     Πρώτος σταθμός άφιξης, η δομή φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου, στην ακριτική Πωγωνιανή, μόλις 900  μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα  που αποτελεί και το τέταρτο κατά σειρά κέντρο παιδικής προστασίας.
     Η Κιβωτός  του Κόσμου  ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, στην προσπάθεια να προσφέρει φροντίδα και μια ανοιχτή αγκαλιά, σε παιδιά παραμελημένα, κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα. Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ.Πασχάλης, ένα από τα πρώτα παιδιά που μεγάλωσαν κάτω από την προστασία του πατρός Αντωνίου, σήμερα Θεολόγος και σημαντικό στέλεχος της Κιβωτού.  Οι  μαθητές μας, πρόσφεραν τρόφιμα και χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για τα παιδιά της Κιβωτού  και  έπειτα ξεναγηθήκαμε στους χώρους του κτιρίου.





Στο Ισόγειο υπάρχει η τραπεζαρία, οδοντιατρείο, κοινωνικό ιατρείο, αίθουσες υπολογιστών, ψυχαγωγίας  και μελέτης.  









Παράλληλα λειτουργούν  
  •  τυροκομείο, όπου εκεί τα παιδιά εκπαιδεύονται στην παραγωγή τυριών (φέτας, κασεριού κ.α.)
  •  μελισσοκομείο με παραγωγή  μελιού, βασιλικού πολτού , κηραλοιφών
  •  εργαστήριο παρασκευής γλυκών κουταλιού, τραχανά, μαρμελάδας και άλλων παραδοσιακών προϊόντων.











  Επισκεφθήκαμε τη φάρμα  με  τα άλογα, πήραμε στην αγκαλιά μας  αρνάκια, κατσικάκια, και κουνελάκια (τη φροντίδα των οποίων έχουν τα παιδιά της Κιβωτού), είδαμε από κοντά πώς λειτουργεί  ο μικρόκοσμος των μελισσών , μετρήσαμε και αναγνωρίσαμε δεκάδες  αρωματικά φυτά, θαυμάσαμε το θερμοκήπιο, αποτέλεσμα του κόπου των παιδιών του Ξενώνα.










   Όμως,  όλη αυτή την ώρα τα μάτια μας αναζητούσαν τα παιδιά της Κιβωτού…
34 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί είχαμε διασχίσει 285 χιλιόμετρα, με απώτερο σκοπό να τα συναντήσουμε, να παίξουμε μαζί τους, να τους προσφέρουμε  τη χαρά και την αγάπη μας.
    Κατευθυνθήκαμε προς το γήπεδο του μπάσκετ, εκεί που οι φωνές των παιδιών, μας καλούσαν. Παιδιά από 6 έως 17χρονών, αγόρια και κορίτσια μ ένα μυστικό τρόπο, χωρίς λόγια, μόνο με το βλέμμα της καλοσύνης και της αποδοχής, έγιναν ένα και έπαιζαν σαν να ήταν από χρόνια φίλοι. Δε θα ξεχάσουμε τον Αντώνη, το μικρό Βαγγέλη με το σεμνό βλέμμα και τους άλλους μικρούς αγγέλους της Πωγωνιανής.
   Τα συναισθήματα όλων μας έντονα. Τα παιδιά μας δεν απέκτησαν μόνο γνώσεις, μα το κυριότερο κοινωνικές δεξιότητες και στάσεις ζωής. Οι έννοιες του σεβασμού, της ισοτιμίας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης  έβρισκαν τον ορισμό τους  στο παιχνίδι και τη συνεργασία.

Φεύγοντας  τα μάτια μας στράφηκαν προς τον ουρανό  ευχαριστώντας σιωπηλά ο καθένας μας, με το δικό του τρόπο, γι αυτό το ανθρώπινο θαύμα…
Η ψυχή μας είχε γεμίσει..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com