ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Έφυγε Ο «Ζητιάνος» Του Θεού Γέροντας Ντόμπρι Σε Ηλικία 103 Ετών








Μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας σύγχρονος άγιος και φιλάνθρωπος, ο «ζητιάνος» του Θεού Γέροντας Ντόμπρι, Dobri Dimitrov Dobre, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.Ο «σιωπηλός άγγελος», ο «Άγιος του Βαΐλοβο» όπως τον έλεγε ο Βουλγαρικός λαός εκοιμήθει σε ηλικία 103 ετών.

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας σε ανακοινωθέν του αναφέρει:

«Λυπούμαστε που αναφέρουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας Γέροντας Ντόμπρι, Dobri Dimitrov Dobre, εξεδήμησε εν Κυρίω.

Ο Dobri Dimitrov Dobrev γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1914 στο χωριό Bailovo. Ο πατέρας του πέθανε στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Παντρεύτηκε το 1940, όταν η Βουλγαρία συμμετείχε στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Μια βόμβα έπεσε κοντά του κατά τη διάρκεια μιας από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σόφια, στερώντας του την ακοή σε μεγάλο βαθμό.
Έκανε τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του, δύο εκ των οποίων επέζησαν.
Με τα χρόνια, ο γέροντας απομονώθηκε από την κοσμική ζωή και αναζήτησε την Εν Χριστώ πνευματικότητα.
Για τις φιλανθρωπίες και την ανθρωπιστική του δράση ο Βουλγαρικός λαός τον αποκαλούσε «Ο Άγιος του Βαΐλοβο».
Περίπου το έτος 2000, δώρισε όλα τα υπάρχοντά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και άρχισε να ζει σε μια μικρή καλύβα στην Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθόδιου στο χωριό του.
Εκείνη την εποχή άρχισε να συλλέγει χρήματα για την αποκατάσταση των εκκλησιών και των μοναστηριών σε ολόκληρη τη Βουλγαρία.
Το 2013, ο γέροντας Ντόμπρι σε δημοσκόπηση του Novinite για την σπουδαιότερη προσωπικότητα κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο στην κατηγορία του (φιλανθρωπία) αλλά συνέλεξε και περισσότερες ψήφους από όλους τους άλλους συμμετέχοντες.

Η απίστευτη φιλανθρωπική του δράση, ήρθε στο προσκήνιο όταν αποκαλύφθηκε ότι για χρόνια περπατούσε καθημερινά περισσότερα από 12,5 μίλια από το σπίτι του στο χωριό Bailovo προς την Σόφια, με σκοπό να ικετεύσει για χρήματα και στη συνέχεια να τα δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Αφού πέρασε χρόνια στην είσοδο του καθεδρικού ναού του Alexander Nevsky, με ένα πλαστικό κύπελλο στο χέρι του, συγκέντρωσε περίπου 40.000 (24.700 δολάρια σήμερα) για τον καθεδρικό ναό στη Σόφια, 10.000 (12.350 δολάρια σήμερα) για τα την Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Μπαϊλοβό και 25.000 δολάρια (31.000 δολάρια σήμερα) για την αποκατάσταση της Μονής της Θεοτόκου Ελεσνάσκου που βρίσκεται ανατολικά της Σόφιας και της τοπικής εκκλησίας του χωριού Γκορνο Καμάρτση.
Το σώμα του γέροντα Ντόμπρι τοποθετήθηκε στην Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Bailovo, όπου ζούσε από το 2000, για προσκύνημα.
Η εκκλησία παρέμεινε ανοικτή όλη τη νύχτα.
Η σορός του θα παραμείνει στην εκκλησία και η κηδεία του θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του


Αιωνία του η μνήμη»


Αποτέλεσμα εικόνας για Dobri Dimitrov Dobrev

































πηγη orthodoxia.online


Aκολουθεί μια παλαιότερη ανάρτηση


https://stavroulasblog.blogspot.gr/2014/02/dobri-dobrev.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com