ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΜΩΡΟ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΚΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ



 Ο Castillo Gaete θεωρούσε τον εαυτό του Θεό και πίστευε ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
ΜΩΡΟ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΚΤΑΣ
ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ
 Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ …ΚΑΡΜΑ ΤΗΣ

   Ένα τριήμερο μωρό θανατώθηκε στη φωτιά σε μια φρικιαστική τελετουργία επειδή ο ηγέτης της σέκτας είχε αποφασίσει ότι ήταν ο αντίχριστος και ότι το τέλος του κόσμου ήταν κοντά.
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ
Το έγκλημα έγινε σε ένα σπίτι σε λόφο της πόλης Colliguay κοντά στο λιμάνι της Χιλής Valparaiso στις 21 Νοεμβρίου, όπου αφού έκλεισαν με …ταινία το στόμα του βρέφους για να μην ακούγονται οι φωνές του, επικαλέστηκαν τα πνεύματα και το πέταξαν στη φωτιά. Η Αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα  για τη συμμετοχή τους στην τελετουργία.
«Ήμουν συντετριμμένη, αλλά (μέλη της αίρεσης) μου είπαν ότι έτσι πρέπει να γίνει διότι… αυτό ήταν το κάρμα μου».
Η 25χρονη μητέρα Natalia Guerra, φέρεται να ήταν σύμφωνη με την θυσία της κόρης της. Στην αστυνομία όμως λέγεται ότι είπε: Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι κανένας από τους υπόπτους - συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας – δεν έχουν δείξει καμία μεταμέλεια για ό, τι συνέβη, πιστεύοντας ότι η θυσία «έσωσε τον κόσμο».
Η σέκτα αυτή ιδρύθηκε το 2005 από τον Ramon Gustavo Castillo Gaete, 36ετών , ο οποίος παραμένει ασύλληπτος. Ο Castillo Gaete, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Antares from the Light», θεωρούσε τον εαυτό του Θεό και πίστευε ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Πιστεύεται ότι είναι ο πατέρας του μωρού καθώς είχε σεξουαλικές σχέσεις με όλες τις γυναίκες της σέκτας.
ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ
Τα μέλη της ήταν ευυπόληπτα πρόσωπα της Χιλιανής κοινωνίας, και ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου. Ο ηγέτης είχε εντοπιστεί παλιότερα στο Περού όπου αγόρασε ayahuasca, ένα παραισθησιογόνο φυτό που θα χρησιμοποιούσε για τον έλεγχο των μελών της ιεροτελεστίας.

Μετάφραση – επιμέλεια ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ  www.egolpion.com
Ευχαριστίες στον κ. Δ.Μάστορη για την αποστολή του υλικού.

ΠΗΓΕΣ:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2314866/Baby-burned-death-bonfire-Chile-cult-leader-decided-antichrist.html
http://localuknews.co.uk/article/baby-burned-to-death-on-bonfire-in-chile-after-cult-leader-decided-she-was-the-antichrist
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2315754/Cult-leader-run-babys-ritual-bonfire-killing-Chile-appear-court-including-childs-mother.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490
http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-22304694
αναδημοσίευση : http://www.egolpion.com/antares_.el.aspx#ixzz2RnOv9

Κυριακή των Βαϊων

«Εκ βαϊων και κλάδων ως εκ θείας εορτής εις θείαν μεταβάντες εορτήν, προς σεβασμίαν του Χριστού Παθημάτων , πιστοί συνδράμωμεν, τελετήν σωτήριον και τούτον υπέρ ημών πάθος υφιστάμενον, κατοπτεύχωμεν εκούσιον…» (απόστιχον Λυχνικού Κυριακής Βαϊων).

Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλαε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσανα, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου
BAIVN.jpg
Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.
Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.
Περιμένουμε και εμείς το Χριστό να περάσει…
Φοράμε καινούρια ρούχα, ανάβουμε κεριά, κάνουμε γιορτές, συγκινούμαστε, ενθουσιαζόμαστε. Αλλά δεν τον ακολουθούμε. Παραμένουμε στις εξωτερικές εκδηλώσεις. Μένουμε στην Κυριακή των Βαΐων. Δεν τον ακολουθούμε στο μαρτύριο, στη θυσία, στο σταυρό.
Η πορεία του ανθρώπου στο μαρτύριο είναι ήσυχη, μυστική. Βιώνει τη χαρά της προσμονής και της συνάντησης με το Χριστό, μα δεν έχει σχέση η χαρά αυτή με τις εξωτερικές εκδηλώσεις που συνηθίζουμε. Είναι και αυτές απαραίτητες αλλά δεν είναι μόνο αυτές.
Αν πράγματι θέλουμε να πλησιάσουμε τον Χριστό, πρέπει να έχουμε διάθεση να βρεθούμε κοντά Του τη στιγμή της δόξας Του, να Τον ακολουθήσουμε, να μην Τον χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας. Γιατί τελικά η θέληση μας λείπει, για όλα τα άλλα φροντίζει Αυτός. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι ο σταυρός και η Ανάσταση είναι πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους.
πηγή
xfe.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com