ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη των μαθητών της Α Λυκείου, του 2ου ΓΕΛ Πατρών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

  Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, οι μαθητές του Α1 και Α2 τμήματος, του 2ου ΓΕΛ Πατρών, είχαν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενηθούν  από τον πατέρα Χρύσανθο Στελλάτο, στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
   Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Σταθάτου Αναστασίας, Χρυσικού Χριστίνας και Ζευγαρά Σταυρούλας, Θεολόγου. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο ναό, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, του θαυματουργού και με σεβασμό, προσοχή αλλά και διερευνητικό πνεύμα, συμμετείχαν στην συζήτηση με τον εφημέριο του Ναού, αρχιμανδρίτη, πατέρα Χρύσανθο. Τα ερωτήματα αλλά και τα θέματα που αναπτύχθηκαν πολλά. Οι ερωτήσεις των παιδιών εναλλάσσονταν η μία μετά την άλλη. Τα παιδιά, όλα έφηβοι, μαθητές της Α Λυκείου, με  κριτικό πνεύμα  και δυναμισμό, αναζητούσαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως  για την αναγκαιότητα στη συμμετοχή των  μυστηρίων της εκκλησίας μας, για τη ζωή, για το θάνατο και τη συνέχεια της ζωής, γαι τη Δευτέρα Παρουσία, για τις σχέσεις Θρησκείας και Επιστήμης και πολλά ακόμη.

   Ο πατήρ Χρύσανθος με πολλή  αγάπη και συγκατάβαση, ως έμπειρος εκπαιδευτικός που είναι, καθοδηγούσε με τα ερωτήματά του,  ώστε τα ίδια τα παιδιά να δώσουν  απαντήσεις, εκεί όπου μπορούσαν. Ο πνευματικός του λόγος ολοκλήρωνε τις απαντήσεις στις απορίες τους και με αγάπη Χριστού, φώτιζε τις ψυχές τους.Στο τέλος τα παιδιά έγραψαν σε ένα δίπτυχο τα ονόματα, Υπέρ Υγείας και Αναπαύσεως και του το  παρέδωσαν, για να τα μνημονεύσει στη Θεία Λειτουργία. Αποχαιρετώντας μας, ο πνευματικός πατέρας, πρόσφερε για ευλογία σε κάθε παιδί από μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και γλυκίσματα. 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου; Αποτύπωσαν με ειλικρίνεια τις σκέψεις τους, με την ευχή να το επαναλάβουμε!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com