ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εγώ σ'αγάπησα εδώ - Ελένη Τσαλιγοπούλου

" Το Τίμιο Ξύλο κάνει το γύρο του κόσμου 16 φορές την ημέρα από τον Διαστημικό Σταθμό ISS!“Συγκλονιστικές εμπειρίες στο Κοσμοδρόμιο της Ρωσίας” (VIDEO) Όλη η εκδήλωση και των υλικό των Ρώσων Αστροναυτών

 DSC 9911 resize
Τράπεζα Ιδεών :   Μέσα σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και κλίμα συγκίνησης και θαυμασμού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα: «Συγκλονιστικές εμπειρίες στο Κοσμοδρόμιο της Ρωσίας» που διοργανώθηκαν από τον Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως "Ο Μέγας Βασίλειος" το Σάββατο 24/11/12 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 25/11/2012, στην Αθήνα.

Ομιλητές ήταν:  1.  Ο Πνευματικός πατέρας των αστροναυτών του Κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ Αρχιμανδρίτης π. Ιώβ Τάλατς  και  2. Ο  Ρώσσος Κοσμοναύτης, Στρατηγός  Βαλερί Κόρζουν, που  συνοδευόταν  από την Καθηγήτρια της Ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας δρ. Ναταλία Νικολάου, η οποία συνεισέφερε τα μέγιστα με την διερμηνεία και τις επεξηγήσεις που έκανε στο κοινό. 

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του  π. Ιώβ Τάλατς, ο οποίος  εξήγησε στο ακροατήριο το διαστημικό πρόγραμμα των Ρώσων και τη σχέση του με την Ορθόδοξη Εκκλησία , αποσαφηνίζοντας την ανυπαρξία διαμάχης μεταξύ επιστήμης και θρησκείας μέσα στην Ορθοδοξία, καθώς αυτά τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται :  η επιστήμη μιλά για το πώς λειτουργεί το σύμπαν και η Ορθοδοξία αποκαλύπτει τον σκοπό των ενεργειών του Θεού.
DSC 9946 resizeΣτη συνέχεια διηγήθηκε πώς έγινε ο Πνευματικός πατέρας των κοσμοναυτών, πώς μέσα στην Αστερούπολη έκτισαν τον περικαλλή ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και πώς η πλειοψηφία των αστροναυτών είναι ιδιαίτερα πιστοί, όχι μόνο σήμερα, αλλά και επί του Σοβιετικού Αθεϊστικού καθεστώτος, με έμφαση στους δυο Σοβιετικούς αστροναύτες Γιούρι Γκαγκάριν και Αλεξέι Λεόνωφ.
  Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Στρατηγός κ. Βαλερί Κόρζουν, αστροναύτης και εκπαιδευτής. Ξεκίνησε την ομιλία του με τίτλο "Κοσμοναύτες και Ορθοδοξία" (το πρωτότυπο υλικό που χρησιμοποίησε βρίσκεται στην "Τράπεζα Ιδεών"  στο σύνδεσμο εδώ : pptx ) παρουσιάζοντας εικόνες της Γης ληφθείσες από το δορυφόρο. Παρουσιάστηκαν πλάνα της Γης κατά τη διάρκεια της νυκτός κατάφωτη από τα τεχνητά φώτα των πόλεων, είδαμε την  Ελλάδα από ύψος 400 χλμ., τους απέραντους ωκεανούς, τη δύση της Σελήνης και το εκθαμβωτικό Βόρειο σέλας.
DSC 9945 resizeΈπειτα περιέγραψε τη δύσκολη και σκληρή εκπαίδευση, σωματική και πνευματική, των αστροναυτών αλλά και τη συμπαράσταση της Εκκλησίας με τη λατρευτική ζωή, καθώς και το πνεύμα αγάπης και συνεργασίας μεταξύ των διάφορων εθνικοτήτων αστροναυτών. Τόνισε ότι πολλοί αστροναύτες μεταστράφηκαν από την αθεΐα στην Ορθοδοξία, όπως πριν λίγα χρόνια πίστεψε και ο ίδιος συνειδητά στην Όρθόδοξη πίστη. Επίσης ανέφερε ότι Ρώσοι αστροναύτες μεταφέρουν μαζί τους εικονίσματα, λείψανα αγίων και Σταυρό με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και παραμένει στον διαστημικό σταθμό ISS ως σημείο νίκης και προστασίας του Χριστού για τους κοσμοναύτες και την γη, πάνω από την οποία περιστρέφεται 16 φορές την ημέρα.
Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε διάλογος και ερωτήσεις από το κοινό, δεδομένου ότι, σχεδόν όλοι οι  ακροατές για πρώτη φορά στη ζωή τους είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν ζωντανά τους αστροναύτες επί πλήθους θεμάτων.  
DSC 9924 resize Εμείς αφού ευχαριστήσουμε θερμά τους φιλοξενουμένους μας για τον κόπο που έκαναν να έλθουν και για το υλικό που μας παραχώρησαν, τους  ευχόμαστε   επιτυχημένα διαστημικά ταξίδια , μαζί με την ευχή και την παράκλησή μας, να προσεύχονται και για τον λαό μας και να μας δίνουν ελπίδα με την θαρραλέα ομολογία της πίστης τους.  Μπορείτε να κατεβάστε το πρωτότυπο υλικό που παρουσιάστηκε και να το χρησιμοποιήσετε  για εκπαιδευτικούς ή άλλους επιστημονικούς σκοπούς, αφού γίνει αναφορά των δημιουργών και της Τράπεζας Ιδεών ως πηγής του :   
  • Περίπατος στον αέρα- video σε πραγματικό χρόνο (Прогулка по воздуху ) σε μορφή wmv  
  • Φωτογραφίες (Фото-космос) σε μορφή zip
  • Κοσμοναύτες και Ορθοδοξία- Εισήγηση κ. Βαλερί Κόρζουν (Космонавты и Православие) σε μορφή pptx
  • Ομιλία του πατρός Ιώβ σε μορφή ήχου mp3 
 Επίσης μπορουν να σας φανούν χρήσιμα για μελέτες ή εκδηλώσεις σας και τα συναφή άρθρα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com