ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

NASA | Earth at Night







Εκπληκτικές νυχτερινές εικόνες της Γης από το Διάστημα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Οι λήψεις είναι οι λεπτομερέστερες που έχουμε δει ποτέ και έγιναν από τον δορυφόρο Suomi με έναν αισθητήρα υπέρυθρων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης.

Ο VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) λειτουργεί με μια «ζώνη ημέρας-νύχτας» η οποία του επιτρέπει να ανιχνεύει το φυσικό και το ανθρωπογενές φως με πρωτοφανή ανάλυση και ευκρίνεια.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, μπορεί να συλλάβει οτιδήποτε φωτίζεται στη σκοτεινή Γη: τη νυχτερινή λάμψη της ατμόσφαιρας και του σέλαος, την αντανάκλαση του φεγγαρόφωτου και των άστρων στα σύννεφα, στα νερά και στους πάγους, τις πυρκαγιές στα δάση, τα φώτα των μεγάλων πόλεων και αυτοκινητοδρόμων αλλά και ενός μοναχικού πλοίου στη θάλασσα.

Ο αισθητήρας έχει έξι φορές καλύτερη χωρική ανάλυση και 250 φορές καλύτερη ανάλυση των επιπέδων φωτός από όλα τα υπάρχοντα όργανα. Οι εικόνες παρουσιάστηκαν στο 45ο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης (AGU) στο Σαν Φρανσίσκο.
Newsroom ΔΟΛ 
www.in.gr

Η ΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.mp4

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 1/3

Το βίντεο αποσκοπεί να δώσει σε αυτόν που ψάχνει επιστημονικά επιχειρήματα περί της ύπαρξης του Θεού, γνώσεις που θα τον κάνουν να αποκτήσει σφαιρικότερη εικόνα του θέματος.
Υπάρχει Θεός? Ο σεβαστός καθηγητής αστροφυσικής, λέει ναι. Εκτός των όσων αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και το μυαλό μας, υπάρχουν καταστάσεις που η ανθρώπινη λογική απλώς δε μπορεί να συλλάβει, να κατανοήσει.
Το επιχείρημα ότι εκτός του πλανήτη δεν υπάρχει αλλού ζωή, είναι πολύ κοντοφθαλμό και εγωιστικό. Η ζωή δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε κυτταρικού τύπου όντα 3ων διαστάσεων, ούτε σε έναν μικροσκοπικό, ασήμαντο πλανήτη ενός αχανούς σύμπαντος: Το επιχείρημα ότι, στην αχανή πλάση, εμφανίστηκε ξαφνικά η ζωή σε ένα μικροσκοπικό πλανήτη, με το υπόλοιπο του σύμπαντος να αποτελεί απλώς νεκρή ύλη και ενέργεια, που περιφέρεται άσκοπα, είναι δυστυχώς ένα από τα κύρια επιχειρήματα της αθεΐας. Αλλά και τα ζωντανά όντα αυτού του πλανήτη, παραμένουν ζωντανά για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επανέρχονται στο θάνατο και την ανυπαρξία!!!
Εγώ πιστεύω ότι:
Τα βακτήρια του στομάχου, αν υποθέσουμε ότι μπορούν να ¨ μορφωθούν¨¨ και να εξερευνήσουν το περιβάλλον όπου ζούνε, (π.χ. το στομάχι του ανθρώπου που τα φιλοξενεί), δε θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν τί είναι τα γαστρικά υγρά, ότι περιέχονται σε έμβιο ων, παρόμοιο με δισεκατομμύρια άλλα έμβια όντα, κατοίκους ενός μικρού πλανήτη, που ανήκει σε έναν από τους δισεκατομμύριαυπαρκτούς γαλαξίες!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 2/3

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 3/3

«ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

«ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

http://egolpio.files.wordpress.com/2012/12/333.jpg

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ, σε συνεργασία με το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών, με την πρόθυμη ανταπόκριση του Ιερού ενοριακού Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλλας, διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ως άνω Ιερού Ναού Αντιαιρετική Ημερίδα με θέμα :

«Οι πλάνες των Μαρτύρων του Ιεχωβά»,

στην οποία μετείχαν πλήθος κληρικών, οι αρχές του τόπου και ο πιστός λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδος κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια το θέμα αναπτύχθηκε διεξοδικά από δύο εκλεκτούς ομιλητές σε δύο εισηγήσεις˙ τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριακό Τσουρό, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα : «Οι αιρετικές διδασκαλίες των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"» και τον ελλογιμώτατο ερευνητή κ. Μηνά Αναστασάκη, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα : «Μέθοδοι δράσεως και προσηλυτισμού εκ μέρους των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά και τρόποι αντιμετωπίσεώς των».
Η ημερίδα, μετά το πέρας των εισηγήσεων και μετά από εκτενή συζήτηση επ’ αυτών, κατέληξε στα ακόλουθα πορίσματα :

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ

1. Μεταξύ των «ψευδοχρίστων καί ψευδοπροφητών» των νεωτέρων χρόνων εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ευρύτερα γνωστοί ως «Χιλιαστές». Με τους οπαδούς της αιρέσεως αυτής δεν έχομε τίποτε το κοινό στην πίστη. Ασχέτως εάν χρησιμοποιούν την Αγία Γραφή (και το ερώτημα είναι ποιά;), ασχέτως αν μεταχειρίζονται χριστιανική ορολογία, αν λένε ότι πιστεύουν στον Χριστό, αν επιδιώκουν (και στην Ελλάδα σχεδόν το έχουν επιτύχει) να καθιερώσουν με την εταιρεία τους τον τίτλο "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά", τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει.

2. Η οργάνωση των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" ή Χιλιαστών είναι μια πολυεθνική μετοχική εταιρεία, δηλαδή εμπορική επιχείρηση, με θρησκευτικο-ψευδοχριστιανικό προσωπείο, με έδρα το Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης. Ιδρύθηκε το έτος 1884 από τον Κάρολο Ρώσσελ κυρίως με αμερικανούς μετόχους, οι οποίοι αποκτούσαν κάθε μετοχή με 10 δολλάρια. Ξεκίνησε με τον τίτλο "Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά της Σιών» και το έτος 1886 μετονομάστηκε σε «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά», τίτλο που φέρει μέχρι σήμερα. Εχρησιμοποίησε και τον τίτλο «Σπουδασταί των Γραφών». Ο δεύτερος Πρόεδρός της, ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ, την ανεκήρυξε σε θεοκρατία και έκτοτε θεωρεί τον εαυτό της εκπρόσωπο του Θεού στην γη.

3.Οι κυριώτερες πλάνες των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι :

α) Ο Θεός έχει ένα και μοναδικό όνομα, το όνομα Ιεχωβά.
β) Η Αγία Τριάδα θεωρείται ως «διαβολική επινόηση».
γ) Ο Ιησούς Χριστός είναι το πρώτο και τελειότερο κτίσμα.
δ) Ο άνθρωπος δεν έχει ψυχή-πνεύμα.
ε) Η Β' Παρουσία έγινε το 1914.
στ) Το τέλος του κόσμου, ο Αρμαγεδδώνας έπρεπε ήδη να έχει συμβεί.
ζ) Η "Θεία Κοινωνία" είναι μόνο για λίγους.

4. Απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία τηρούν εχθρική και απορριπτική στάση, διότι :

α) Διαστρεβλώνουν και παραχαράσσουν το Ιερό Κείμενο της Αγίας Γραφής

β) Απορρίπτουν συλλήβδην και πολεμούν όλα τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

γ) Υβρίζουν την Εκκλησία, τους ναούς μας, τους κληρικούς και τα μοναστήρια μας.

5. Τηρούν εχθρική και απορριπτική στάση απέναντι στην πολιτεία και σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, διότι χαρακτηρίζουν τα έθνη, τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς, τους στρατούς, τα δικαστήρια, τις αστυνομίες ως «στρατόπεδο του Σατανά» και τους ταυτίζουν με το «θηρίον» της Αποκαλύψεως. Επίσης απαγορεύουν την στράτευση και την μετάγγιση αίματος.
6. Προκειμένου να επιτύχουν τους προσηλυτιστικούς τους στόχους έχουν ιδρύσει ειδικές σχολές, στις οποίες εκπαιδεύουν εφ’όρου ζωής τα μέλη τους, προκειμένου να προσελκύσουν νέους οπαδούς. Στα μυστικά έντυπά τους περιλαμβάνονται όλες οι πρακτικές λεπτομέρειες της δράσεώς των. Τα κυριότερα περιοδικά, που κυκλοφορούν, για να διαδώσουν τις πλάνες των, είναι «Η Σκοπιά» και το «Ξύπνα».
7. Επειδή έχουμε να κάνουμε με ειδικά εκπαιδευμένους αιρετικούς, κατευθυνομένους εις το να μας αποσπάσουν με επιτηδειότητα από την Εκκλησία, γι’ αυτό θα πρέπει :

α) Να μην ανοίγουμε διάλογο μαζί τους, εφ’όσον δεν γνωρίζουμε καλά την Αγία Γραφή.

β) Να μην δεχόμαστε τα έντυπά τους.

γ) Να τους απομακρύνουμε με ευγένεια και σταθερότητα.

δ) Να απευθυνθούμε στους ποιμένες της ενορίας μας και στο Ειδικό Γραφείο επί των Αιρέσεων, στην περίπτωση, κατά την οποία κάποιο μέλος της οικογενείας μας έχει μπλεχτεί στα δίχτυα της αιρέσεως αυτής.

ε) Να προσευχόμεθα για την σωτηρία τους.

8. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, επί 2000 τώρα χρόνια κηρύττει αδιάκοπα και αναλλοίωτα το Ευαγγέλιο του Χριστού και αποδεικνύεται «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α΄ Τιμ. 3, 15). Δεν εμφανίστηκε αυθαίρετα σε μεταγενέστερους χρόνους, όπως συμβαίνει με όλους τους αιρετικούς, αλλά, με εγγύηση την «Αποστολική Διαδοχή» της αποτελεί την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Κιβωτό της σωτηρίας. Σ’ Αυτήν ας εμπιστευθούμε την πορεία της σωτηρίας μας, έχοντας υπόψιν μας την παραγγελία του Αποστόλου Παύλου «διδαχαίς ποικίλαις και ξέναις μη παραφέρεσθε» (Εβρ. 13, 9) και σ’ Αυτήν ας καλέσουμε να επιστρέψουν και οι πλανεμένοι αδελφοί μας.

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον www.egolpion.com 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com