ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 120Υ ΚΑΙ 220Υ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ 16-03-2011

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 120Υ ΚΑΙ 220Υ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ 16-03-2011

Με το δελτίο τύπου που εξέδωσε μέσω του διαδικτύου το Γραφείο Τύπου του Υπουργείο Παιδείας στις 13-3-2011, έγινε γνωστό ότι το 12° και το 22° Γυμνάσιο Πατρών συνενώνονται σε ένα.
Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε και αναστάτωσε τους Συλλόγους διδασκόντων και τους γονείς των μαθητών και των δυο σχολείων, που προέβησαν στη σύνταξη και δημοσίευση του παρακάτω ψηφίσματος:
Η συγχώνευση αυτή δε δίνει λύση σε κάποιο παιδαγωγικό πρόβλημα, αφού και τα δύο σχολεία είναι αυτόνομα, ισοδύναμα και εύρωστα. Οι φοιτώντες μαθητές του 12ου Γυμνασίου είναι 225 επί
230 εγγεγραμμένων και του 22ου Γυμνασίου 214 επί 226 εγγεγραμμένων. Επομένως δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών ώστε να δικαιολογείται η συγχώνευσή τους.
Παρόλο που στο δήμο Πατρέων συστεγάζονται και άλλες σχολικές μονάδες με παρόμοια χαρακτηριστικά, τα σχολεία μας είναι τα μοναδικά που συγχωνεύονται. Αναρωτιόμαστε λοιπόν με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων σχολείων, τη στιγμή που υπάρχουν στο νομό πολλά με μικρό αριθμό μαθητών, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις συγχώνευσης που έχει θέσει το Υπουργείο.
Δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, αφού δεν υπάρχει σχετική πρόταση από τη Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας και τον Περιφερειακό Διευθυντή. Τα δύο σχολεία που διαθέτουν ισχυρό δυναμικό μαθητών συστεγάζονται για δεκαπενταετία χωρίς κανένα πρόβλημα και διοικούνται άριστα. Η παρουσία τους στην τοπική κοινωνία είναι σημαντική και πολύπλευρη αφού οι μαθητές συμμετέχουν σε θεατρικές ομάδες, προγράμματα Αγωγής Υγείας και πολιτιστικά. Κατά το σχολικό έτος 2010-11 οι μαθητές του 22ου Γυμνασίου συμμετέχουν με επιτυχία σε πρόγραμμα COMENIUS. Σε ανάλογο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και το 12° Γυμνάσιο κατά το σχολικό έτος 2011-12
Η συγχώνευση θα προκαλέσει σοβαρά παιδαγωγικά προβλήματα καθώς θα δημιουργηθεί μια πολυπληθής σχολική μονάδα απρόσωπη και δύσκαμπτη, δύσκολη στη διοίκηση και την εποπτεία των μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί του 12ου και 22ου Γυμνασίου δεν είναι απλά εργαζόμενοι, είναι παιδαγωγοί με συναίσθηση του χρέους προς τους μαθητές τους και από την καθημερινή εμπειρία τους γνωρίζουν ότι η σχολική ζωή δεν είναι « ασκήσεις επί λογιστικού χάρτου». Εξάλλου ο νόμος 15661/85 προβλέπει τη διάσπαση ενός σχολείου σε δύο, όταν ξεπερνούν τους 220 μαθητές για παιδαγωγικούς λόγους, ενώ στην προκειμένη περίπτωση συνενώνονται τα δύο σχολεία σε ένα και ξεπερνούν το όριο των 400 μαθητών που έθεσε σαν όριο το Υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις. 
Ζητούμε την ανάκληση της απόφασης
Καλούμε να προβούν σε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση όλοι οι αρμόδιοι φορείς:
Διεύθυνση Δ/θμιας εκπαίδευσης
Περιφερειακή Διεύθυνση
Δημοτικές αρχές
Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email