ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.



Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Μια αλλιώτικη εκδρομή!







Στις 22 Δεκέμβρη του 2010, προγραμματίστηκε ένα ταξίδι,για τους μαθητές της Γ, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Φωκίδος. Είχε προηγηθεί η διδασκαλία των ενοτήτων 10.<< Κατακόμβες: Τόπος καταφυγής και μνήμης>> και 17. Άσκηση, Μοναχισμός>>, της Γ Γυμνασίου.
Στο Μοναστήρι αυτό, όπου μονάζουν 16 μοναχές, υπάρχει αναπαράσταση κατακομβών με λαξευμένους τάφους, κρύπτες , συμβολικές απεικονίσεις. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τα παιδιά γιατί μπόρεσαν από κοντά να γνωρίσουν πώς ήταν οι κατακόμβες, να συνομιλήσουν με τις μοναχές, να διατυπώσουν ερωτήματα γύρω από το μοναχισμό ( εγκράτεια, κλήση του μοναχού, έσοδα μονής, επιβίωση) και να συναισθανθούν έστω και λίγο από τη Θεία Χάρη και την πνευματικότητα του χώρου.
Οι μοναχές, μας φιλοξένησαν με πολλή αγάπη, μας κέρασαν ένα υπέροχο γλυκό και φεύγοντας μας ξεπροβόδισαν με ευχές και ευλογίες από το μοναστήρι. Κάθε παιδί πήρε το δώρο του(κομποσκοινάκι)!
Μας συνόδεψε ο πνευματικός μου , ο π. Γερβάσιος, Θεολόγος, μοναχός,ο οποίος μίλησε με πολλή αγάπη στα παιδιά για το μοναχισμό και το Χριστό.
Τέλος κάναμε και μια μικρή δέηση στον άγιο Νεκτάριο και στον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς (σύγχρονος άγιος και θαυματουργός, επίσκοπος Σαγγάης και Σαν Φρανσίσκο) για την καλή εξέλιξη της υγείας της μικρής Ιωάννας(χειρουργούταν εκείνες τις ώρες...) με τη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email