ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κύκλος Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών Γενεύης, ένας κύκλος που ζωντανεύει την ελπίδα!Ο Κύκλος Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών Γενεύης ιδρύθηκε το 1970 ως φιλανθρωπική οργάνωση σύμφωνη με τις αρχές και το καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών ,με σκοπό την προώθηση της φιλίας και της κατανόησης γυναικών, διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμών.Γυναίκες με προέλευση από 150 χώρες συμμετέχουν στις δραστηριότητες και ανακαλύπτουν τον εθελοντισμό.

Κύριος σκοπός του Κύκλου είναι η οργάνωση δράσεων με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη βοήθεια των μη προνομιούχων παιδιών αναπτυσσόμενων χωρών.


Περί τις 250.000 ευρώ συκγεντρώνονται από εκθέσεις Τέχνης,από την Αγορά γιά τα παιδιά,και κυρίως απο το Βazar στο κτίριο του ΟΗΕ Γενεύης.

Ετησίως χρηματοδοτούνται γύρω στα 60 προγράμματα σε χώρες ενδεικτικά όπως

Αφγανιστάν, Zinat Elementary School με 10 υπολογιστές ,βιβλία,και εξοπλισμό βιβλιοθήκης.

Αρμενία δημιουργία χώρου παιχνιδιών γιά παιδιά με ειδικές ανάγκες,

Βολιβία ,υλικό διδασκαλίας και εξοπλισμός σχολικών τάξεων,

Καμπότζη ,village de Chamlak σύστημα ηλιακής ενέργειας για το σχολείo Chamlak. Καμερούν,Tokomberé σχολικό υλικό για 4 Δημοτικά σχολεία.

Αιτή,commune des Verrettes,βιβλία μαθηματικών και γλώσσας παπούτσια σχολικές τσάντες.

Ινδία ,120 φτωχά κορίτσια να μάθουν γραφή και ανάγνωση.

Λάος σχολείο Ban Namone ,2 αντίες μεταφοράς νερού στο χωριό,σχολικό υλικό.

Υεμένη Sana'a city εκπαιδευτικό υλικό για αυτιστικά παιδιά.

Βιετνάμ ,ορφανοτροφείο Mai Am Tinh Thuong Orphanage,ηλεκτρική σκούπα,ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Στό ετήσιο Bazar του Νοεμβρίου 1 ημέρας διάρκειας στήνεται ένα πολύγλωσσο πολύχρωμο πολυπολιτισμικό πανηγύρι όπου οι μόνιμες αντιπροσωπείες χωρών μελών του ΟΗΕ,εκθέτουν και πωλούν πρός όφελος του Κύκλου τυπικά προιόντα και γευστικές νοστιμιές από τις χώρες τους

Μέλος του Κύκλου Γυναικών ΟΗΕ Γενεύης είναι και η συνάδελφος ,ζωγράφος εκπαιδευτικός, Ελένη Καυκά.Το 22ο Γυμνάσιο Πατρών είναι περήφανο για εσένα Ελένη! Είχαμε τη χαρά να σε έχουμε κοντά μας πέρυσι και πράγματι αισθάνομαι ότι το σχολείο μας και τα παιδιά μας κέρδισαν πολλά από αυτή τη συνεργασία.

Καλή δύναμη στους αγώνες σας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email