ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επίσημη ανακοίνωση του Αγίου Όρους για την «εμφάνιση» του Γέροντος Παϊσίου


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ.

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες η φήμη περί δήθεν θαυμαστής εμφανίσεως του Γέροντος Παϊσίου σε τρεις αγιορείτες μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγ. Παντελεήμονος Αγ. Όρους και μάλιστα φέρεται ο Γέροντας να προειδοποίησε αυτούς για επικείμενο πόλεμο, συμβουλεύοντάς τους να λάβουν μεγάλες προμήθειες. Η φήμη αυτή φιλοξενήθηκε μάλιστα και σε δελτίο ειδήσεων αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας. Πρόκειται περί ανυπόστατης και ψευδούς φήμης που διαψεύδεται και από επίσημες πηγές του Αγίου Όρους, μεταξύ των οποίων η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, η οποία και έχει την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για το έτος που διανύουμε. Έχει μάλιστα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι "Ούτε η Ιερά Επιστασία, ούτε η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχουν λάβει γνώσιν τέτοιου γεγονότος".

Συμπληρώνοντας να επισημάνουμε, ότι οι προσωπικές μαρτυρίες για τον γέροντα Παΐσιο και τα θαυμαστά γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν είναι πάντοτε επώνυμες, πόσον μάλλον όταν πρόκειται για ένα θέμα μείζονος ενδιαφέροντος.

Ανακυκλώνοντας και διασπείροντας τέτοιες ανυπόστατες φήμες συμβάλλουμε στην πρόκληση πανικού, στην κερδοσκοπία και στην ακύρωση των αληθινών συμβουλών και προρρήσεων του Γέροντος Παϊσίου, που τόσο ανάγκη τις έχουμε αυτές τις ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

Η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους Άθω, εξ αφορμής προβολής προσφάτως εκ μέρους ωρισμένων Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως πληροφοριών αναφερομένων εις δήθεν εμφάνισιν εις μοναχούς του οσίας βιοτής μακαριστού Γέροντος Παϊσίου και αυτού προαναγγελίαν υπ' επικειμένου πολέμου, προκληθείσης δε εκ τούτου ανησυχίας και αναταραχής, χάριν της αληθείας και ένεκεν σεβασμού εις την μνήμην του Γέροντος, δηλώνει ότι τοιαύται φημολογίαι είναι αναληθείς και δεν συνάδουν μεθ' όσων έτι ζων επρέσβευεν ο Γέρων Παΐσιος.


Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

Mama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com