ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης

Μια ενδιαφέρουσα σελίδα για περιήγηση
Κλικ στον τίτλο!
http://3dbyman.blogspot.com/2009/11/saint-demetrius-thessalonike.html

Αγία Σοφία 3d view


Το μεγαλείο της Αγια-Σοφιάς σε συνδυασμό με την
τεχνολογία!!

Κλικ στον τίτλο
και καλό ταξίδι...
http://www.360tr.com/34_istanbul/ayasofya/english/


Το πρόσφορο 















https://youtu.be/RyCGbHaeQpA
Η πίστη στο Θεό και η συμμετοχή στη θεία λατρεία, προπαντός στην ευχαριστιακή σύναξη, αποτελούν για κάθε ζωντανό μέλος τής Εκκλησίας δυο αχώριστες πραγματικότητες.
Ο αληθινός χριστιανός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη θεία Ευχαριστία. Τα υπερώα του Μυστικού Δείπνου και της Πεντηκοστής, που συνέχειά τους είναι οι Ιεροί Ναοί, αποτελούν κατεξοχήν τους τόπους της παρουσίας του Θεού και την διανομής των θείων χαρισμάτων.
ΠΡΟΣΦΟΡΟ
ΥΛΙΚΑ :
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό,
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό,
2 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
Νωπή μαγιά στο μέγεθος ενός αμυγδάλου
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
Το Πρόσφορο είναι το "ψωμί" που προσφέρουμε στον Ναό, για να τελεσθεί η Θεία Ευχαριστία. Μαζί με το κρασί, ως Τίμια Δώρα (άρτος και οίνος), προτού μεταφερθούν με τη Μεγάλη Είσοδο στην Αγία Τράπεζα, τοποθετούνται στην Πρόθεση (προ + τίθημι = προθέτω), όπου με την τελετή της Προσκομιδής θα προετοιμασθούν για τη Θεία Λειτουργία.
Στην Προσκομιδή τμήματα του Προσφόρου θα τοποθετηθούν τελετουργικά στο Δισκάριο και λίγο κρασί στο Άγιο Ποτήριο.
Το στρογγυλό σχέδιο του Προσφόρου συμβολίζει την κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, απ' όπου προήλθε (γεννήθηκε) ο μονογενής Υιός της.
Πάνω στο Πρόσφορο υπάρχει ανάγλυφο σχέδιο, που σχηματίζεται από σφραγίδα. Από το κέντρο του Προσφόρου βγαίνει ο Αμνός, δηλ. το κεντρικό τετράγωνο του σχεδίου με τα Ελληνικά γράμματα: ΙΣ ΧΣ ΝΙ ΚΑ ή με τα Βυζαντινά γράμματα IC XC NI KA (ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ). Τα γράμματα αυτά πρέπει να είναι ευδιάκριτα και να φαίνονται καθαρά. Το σχέδιο του Προσφόρου περιέχει επίσης τη μερίδα της Παναγίας.

Η τριγωνική μερίδα της Παναγίας τοποθετείται στο αριστερό μέρος του Αμνού στο Δισκάριο.
ΣΩΣΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Από τα εννέα τριγωνάκια, που βρίσκονται στο δεξιό μέρος του προσφόρου, εξάγονται οι μερίδες των αγγέλων και όλων των αγίων και τοποθετούνται αριστερά του Αμνού.
Οι άγιοι που μνημονεύονται είναι οι Προφήτες, οι Απόστολοι, οι Ιεράρχες, οι Μάρτυρες, οι Όσιοι, οι Ανάργυροι, οι Θεοπάτορες μαζί με τον άγιο της ημέρας και τελευταίος ο Πατέρας της Εκκλησίας που συνέγραψε την τελούμενη Θεία Λειτουργία.
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΛΑΘΟΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Έχει παρατηρηθεί σε μερικά πρόσφορα η σφραγίδα να μην είναι κατάλληλη (σωστή) και κυρίως σφραγίδες οι οποίες είναι παλαιές. Αυτά τα πρόσφορα δεν προσκομίζονται στην προσκομιδή απλά κόβονται μόνο για αντίδωρο.

ierosnaosagandreou.blogspot.com/2009/10/blog-...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com