ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Νιγηρία- «Μέτρα, ώστε τα Χριστούγεννα να μην εορταστούν»...
Στους 35 οι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία
Η σειρά των βομβιστικών επιθέσεων, στη Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων, κόστισε τελικά τη ζωή περίπου 35 ανθρώπων, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, σήμερα στην πρωτεύουσα Αμπούζα.
«Τουλάχιστον εννιά εκρήξεις έπληξαν διάφορες περιοχές της πολιτείας Πλατό (σ.σ.: στο κεντρικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής) -με διαφορά μιάς ώρας η μία από την άλλη- τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου», γράφει η εφημερίδα 'Ντέϊλι σαν'. Αξιωματούχος της αστυνομίας από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζος, φέρεται στο ίδιο δημοσίευμα να δήλωσε ότι «επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν» εκεί. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι άλλες πηγές -από την πολιτειακή «υπηρεσία Πληροφόρησης"- μίλησαν και γιά «λίγες εκατοντάδες τραυματίες» από τη θρησκευτικού χαρακτήρα βία.
Τα ΜΜΕ στην Αμπούζα κάνουν σήμερα Κυριακή λόγο γιά επανάληψη των συγκρούσεων, με θρησκευτικό υπόβαθρο, στην Τζος και σήμερα Κυριακή...με άγνωστο μέχρις ώρας απολογισμό. Ομως, ήδη αναφέρονται «εμπρησμοί σε κτήρια» της πρωτεύουσας της κεντρικής πολιτείας, προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας όπως και του στρατού, γιά να αποτραπούν τα χείριστα», και τουλάχιστον ένας νεκρός.
«Μέτρα, ώστε τα Χριστούγεννα να μην εορταστούν»...
Μια έως σήμερα άγνωστη οργάνωση φέρεται να απείλησε ότι θα «έπαιρνε μέτρα», ώστε «να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα στην πολιτεία», έγραψε επίσης η 'Ντέιλι Σαν', επικαλούμενη πηγές των ενόπλων δυνάμεων. Εξάλλου έγραψε ότι η έρευνά, που αυτή έκαμε, κατέδειξε πως «η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία»...
-Τα επεισόδια βίας μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ανιμιστών, κατοίκων της εύφορης περιοχής, αλλά και μεταναστών από το βορρά, στοίχισαν ήδη τη ζωή πολλών δεκάδων, φέτος, στην αφρικανική αυτήν χώρα.
Οι πολιτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι «ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτό το τεταμένο κλίμα», εν όψει των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.
Εκκληση από τον Πάπα
Με δεδομένο ότι πολλές εκκλησίες ήταν οι στόχοι αυτών των πολύνεκρων επεισοδίων, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' απηύθυνε σήμερα Κυριακή έκκληση οι επιθέσεις να σταματήσουν, καταδίκασε απερίφραστα τους δράστες τους, ενώ συλλυπήθηκε τους οικείους των θυμάτων.
«Ακόμα βάφτηκε με αίμα η Γη, αυτές τις Αγιες ημέρες», υπογράμμισε ο Ποντίφηκας στην έκκλησή του αυτήν από το Βατικανό.
«Καθημερινή»26/12/2010- με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email