ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Μοναστήρι της Όπτινα και 3 σύγχρονοι μάρτυρες

Στις 12 Νοεμβρίου 1987 η σοβιετική κυβέρνηση υπέγραψε την απόδοση του φημισμένου για τους αγίους στάρετς του, μοναστηριού της Όπτινα στην ρωσική εκκλησία


Σχεδόν πεντέμιση χρόνια μετά,το βράδυ του Πάσχα του 1993 ,ένας σατανιστής έσφαξε με δίκοπο μαχαίρι επάνω στο οποίο ήταν χαραγμένο το «666» και η λέξη «σατανάς» τον ιερομόναχο Βασίλειο Ροσλιακώφ και τούς μοναχούς Θεράποντα Πουσκάρεφ και Τρόφιμο Ταταρίνωφ.Η σφαγή έγινε με «επαγγελματικό» τρόπο ,ώστε τα θύματα να υποφέρουν,αιμορραγώντας επι πολύ πριν ξεψυχήσουν.


Νομίζω πως αξίζει να δείτε και ν ακούσετε την παρουσίαση καθώς μεταφέρει όλη την κατανυκτική ατμόσφαιρα του μοναστηριού.


Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα από το ντοκυμαντέρ «Ο Γολγοθάς τής Όπτινα», τών Αλεξέι Ντενίσοφ και Μπόρις Κοστένκο, οι οποίοι ήσαν προσκυνητές στην Όπτινα την βραδυά της σφαγής. Έτσι το βίντεο εριέχει εικόνες που ελήφθησαν την ίδια μέρα των φόνων και μάλιστα φαίνεται και το μαχαίρι των που έχει χαραγμένο το 666 πάνω του.Τραγούδι γραμμένο από τον ιερομόναχο Ραφαήλ (Αλεξέι Ρομανώφ) για τούς νέους οσιομάρτυρες τής αγιοτόκου μονής της Όπτινα,Βασίλειο,Τρόφιμο και Θεράποντα ,που εσφάγησαν από έναν ταλαίπωρο σατανιστή στις 18 Απριλίου 1993,παραμονές του Πάσχα.


Ευχαριστώ την φίλη Άννα από τη Μόσχα για την βοήθεια.
ο καλός Θεός ας δεχθεί ως θυσία ευπρόσδεκτη τα αίματα των νέων μοναχών,ας δίνει παρηγοριά στους οικείους των νεομαρτύρων ,μετάνοια στον ταλαίπωρο φονιά και σε όλους μας με τις ευχές των αγίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Ανώνυμε αναγνώστη,
θα δημοσίευα τα προσωπικά σου σχόλια αν ήταν επώνυμα.
Καλή συνέχεια και δύναμη σε ό,τι κάνεις. Κάτι σε άγγιξε και μου έστειλες τρία επανωτά μηνύματα. Να είσαι καλά!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email