ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ζιμπάμπουε:Ποιος ζει σε ένα σπίτι όπως αυτό;

“Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργία, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς.” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;» αναρωτιέται ο Μέγας Βασίλειος
Ακούμε και σήμερα το Χρυσόστομο να καταδικάζει με δριμύτητα την κοινωνική αδικία τώρα που η παγκόσμια «νέα οικονομία» διευρύνει το χάσμα της ανισότητας : «... ο Θεός από την αρχή δεν έκανε τον έναν πλούσιο και τον άλλο φτωχό, αλλά έδωσε σε όλους την ίδια γη. Από πού, λοιπόν, - ερωτά - εσύ μεν έχεις τόσα και ο άλλος ούτε μια χούφτα γης ;»
Φανταστείτε ποιος θα είχε τέτοια προτίμηση να ζήσει σε τέτοια χλιδή;


Ένας αμερικανικός δισεκατομμυριούχος;
Ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας;
Ο Louis XIV της Γαλλίας

Γευτείτε τις εικόνες και όταν φτάσετε στο κατώτατο σημείο της σελίδας θα δείτε ποιο είναι το αφεντικό αυτού του δημιουργήματος.








Αυτό το μέγαρο είναι στο Χαράρε και ανήκει στον:

Πρόεδρο της Ζιμπάπουε Robert Mugabe -


Ενώ οι υπήκοοι του λιμοκτονούν, και πεθαίνουν λόγω καμίας ιατρικής βοήθειας .... και καλούμαστε επανειλημμένως να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους ...
Αυτός και η οικογένειά του ζουν σ αυτό το παλάτι...
η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ τους, σκοτώνει τους ανθρώπους της Ζιμπάμπουε ....






Αφιέρωμα (πηγή: Γιατροί Χωρίς Σύνορα)

- H Ζιμπάμπουε είναι μια χώρα με απίστευτες στατιστικές. Ο πληθωρισμός σήμερα βρίσκεται πάνω από το 3.500%. Ο μέσος όρος ηλικίας για τις γυναίκες έχει πέσει από τα 62 χρόνια το 1990 σε μόλις 34 χρόνια σήμερα. Το 80% του πληθυσμού θεωρείται άνεργο. Το ένα τέταρτο των παιδιών είναι ορφανά.

Ακόμα πιο απίστευτα είναι τα νούμερα που συνδέονται με το HIV/AIDS. Σε πληθυσμό 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, περισσότεροι από ένας στους πέντε ενήλικες είναι οροθετικοί. Κάθε εβδομάδα, 3.200 άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το HIV ενώ εκτιμάται ότι έως και 600.000 άνθρωποι χρειάζονται αντιρετροϊκή θεραπεία.

....................................................................................

Για τους εργαζομένους στην υγεία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της περίθαλψης για το HIV, η αντιμετώπιση της αυξανόμενης εισροής ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια έχει μετατραπεί σε ένα έργο εξαντλητικό, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

«Κάθε πρωί, άνθρωποι τόσο αδύναμοι που δε μπορούν ούτε να σταθούν, διακομίζονται στην κλινική του Έπγουορθ σε καροτσάκια.» λέει ο Στηβ. «Το θέαμα είναι ιδιαίτερα στενόχωρο. Μερικές φορές μένουν ακίνητοι κάτω από μια κουβέρτα και χρειάζεται να πας να ελέγξεις αν είναι ακόμα ζωντανοί. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πάρα πολύ καταπονημένα σώματα και πολλοί είναι αρκετά νέοι, 20 και 30 χρονών. Αυτοί οι ασθενείς αποτελούν για μας προτεραιότητα αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να τους σώσουμε γιατί συχνά βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.»



«Γίνε στο γείτονά σου πιο πολύτιμος με την αγάπη, γίνε στο δυστυχισμένο Θεός με το να μιμείσαι την αγάπη του Θεού· Τον Χριστό να επισκεφθούμε, τον Χριστό να υπηρετήσουμε, τον Χριστό να θρέψουμε, τον Χριστό να ντύσουμε, τον Χριστό να περιμαζέψουμε, τον Χριστό να τιμήσουμε...» Προτρέπει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com