ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη στο Ρωμαιοκαθολικό Ναό της πόλης μας.


Σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη με τους μαθητές μου (Γ1 του 12ου Γυμνασίου Πατρών), στο Ρωμαιοκαθολικό Ναό της πόλη μας.


Συζητήσαμε με τον ιερέα, Πατέρα Μάρκο, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα και αποκομίσαμε πολλές πληροφορίες, που αφορούν το ποσοστό των Ρωμαιοκαθολικών της πόλης μας, τα μυστήρια , την αρχιτεκτονική του ναού, τις καινοτομίες της Β Βατικάνειας Συνόδου και το κίνημα της θεολογίας της Απελευθέρωσης.
Περιηγηθήκαμε στο εσωτερικό του ναού και είδαμε από κοντά το εξομολογητήριο,
, την κολυμβήθρα,
την Αγία Τράπεζα,


το γυναικωνίτη, τα παρεκκλήσια και την ιερή λαμπάδα του Πάσχα.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν εκπρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και σημαντικές πληροφορίες από το λειτουργικό τυπικό τους.

Ευχαριστώ πολύ Πατέρα Μάρκο, που μας δεχτήκατε και με πνεύμα αγάπης και ενότητας μας μιλήσατε.

Ευχαριστώ και εσάς παιδιά μου, που με σοβαρότητα, προθυμία και ενδιαφέρον ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου, για μια γνωριμία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της πόλης μας.Η καθηγήτριά σας
Σταυρούλα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΩΝ....

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑ είπε...

Νεοεποχιτών... βαρειά κουβέντα. Πώς μπορέσατε να αναρωτηθείτε γι αυτό; Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της διδασκαλίας μιας διδακτικής ενότητας. Τα παιδιά διαθέτουν προυπάρχουσα γνώση αλλά και προσέγγισαν βιωματικά και την Ορθόδοξη πλευρά.
Ίσως να μην μπορέσατε να διακρίνετε μέσα από τις αναρτήσεις μου, ότι όλα γίνονται με γνώμονα την αγάπη του Χριστού. Αυτή υπηρετώ. Κι αυτή ακολουθώ...
Χαίρομαι πάντως γιατί κρατάτε τις Παραδόσεις και αγωνίζεστε γι αυτές. Συνοδοιπόροι είμαστε. Αδέλφια.
Καλό Σαββατοκύριακο, και τω Θεώ Δόξα!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email