ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ: O ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ




Είναι ο άνθρωπος που έκανε τη θεολογία της ετερότητας, πράξη! Ο άλλος, ο ξένος για τον πατέρα Γερβάσιο έγινε λιγότερο άλλος και λιγότερο ξένος, λιγότερο σιχαμερός. Όποιος βρέθηκε στους ψυχρούς τοίχους της φυλακής, καταλαβαίνει και ξέρει ...;.. ΠΟΤΕ δεν παύει ένας άνθρωπος να θέλει και να δικαιούται να αγαπιέται και νʼ αγαπάει! Εξ άλλου η αγάπη ποτέ δεν πουλήθηκε, ούτε αγοράστηκε! Ας μη ξεχνάμε, με ποιους έκανε παρέα ο Χριστός. Με πόρνες και κλέφτες. Δεν έχουν ανάγκη από γιατρό οι γεροί, αλλά οι πληγωμένοι απʼ το κακό άνθρωποι, που γνώρισαν την προσωπική αστοχία (αμαρτία), έφτασαν στη λάσπη του βυθού, στο τέρμα! Κι από κει, ενώ συνήθως όλοι μας τους κλείνουμε το δρόμο της επιστροφής, ο πατέρας Γερβάσιος αγωνίζεται να τους τον ανοίξει, ή έστω να τους ανακουφίσει, τριάντα ολόκληρα χρόνια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ...;..Έτσι για να δείτε πως ο καλός Θεός πάντα θα αξιώνει κάποιους ανθρώπους, σʼ όλες τις εποχές να γίνονται άγιοι και τέλειοι, όπως ο Πατέρας μας, εκεί ψηλά!

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Αποφυλάκισε 10.350 κρατουμένους!
Ο «άγιος» των φυλακισμένων
Έχει χαρίσει την ελευθερία σε πάνω από 10.000 κρατουμένους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης
Κοντά στους φυλακισμένους. Επί 30 χρόνια ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος επισκέπτεται τις φυλακές. Και με χρήματα που προσφέρουν πιστοί αλλά και ο ίδιος έχει καταφέρει να αποφυλακιστούν 10.350 κρατούμενοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους


Σε 10.350 φυλακισμένους έχει χαρίσει την ελευθερία ο «προστάτης άγιος» των κρατουμένων, ο 77χρονος ιερέας Γερβάσιος Ραπτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Είναι δηλαδή σαν να έχει αδειάσει 5 φυλακές Κορυδαλλού!
Επί 30 χρόνια οργώνει τις φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Προσφέρει ρούχα και τρόφιμα. Και το σημαντικότερο: πληρώνει τις μικρές, εξαγοράσιμες ποινές άπορων φυλακισμένων, με χρήματα που συγκεντρώνει γι΄ αυτόν τον σκοπό.
Από το 1978 η αδελφότητα που έχει ιδρύσει, η «Οσία Ξένη- Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων», έχει πληρώσει 2.500.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο προκειμένου να αποφυλακιστούν Έλληνες και ξένοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους. Προχθές, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, αποφάσισε να του προσφέρει 30.000 ευρώ για να συνεχίσει το έργο του. Σήμερα, υπολογίζονται σε 1.000 οι κρατούμενοι που εκτίουν ποινές οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρηματικές αλλά δεν έχουν χρήματα να τις πληρώσουν.
«Η απραξία με κουράζει»
Παρά τα 77 του χρόνια, ο «άγιος» των απόρων κρατουμένων συνεχίζει να ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος και να επισκέπτεται φυλακισμένους. «Θέλω να συνεχίσω. Η απραξία με κουράζει», λέει στα «ΝΕΑ». Τα Χριστούγεννα επισκέφτηκε τις φυλακές της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου. «Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να πάμε στις φυλακές της Μόσχας. Είναι σημαντικό για τους φυλακισμένους να πάει ένας άγνωστος για να τους δώσει ρούχα, φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής. Τους προσφέρει μεγάλη χαρά», λέει. «Ο βαθύτερος στόχος μας είναι να αγγίξουμε την ψυχή του κρατουμένου έτσι ώστε να μετανοήσει. Άλλωστε, όπως έχει πει ένας φιλόσοφος, ο μεγαλύτερος εγκληματίας μπορεί να κρύβει μία σπίθα ανθρωπιάς.

Και εμείς με την αγάπη θέλουμε να την ανάψουμε».
Από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έχει αποφυλακίσει 1.609 κρατουμένους. Χίλιους από τις φυλακές Ιωαννίνων, 886 από τις φυλακές Θεσσαλονίκης, 417 από τις φυλακές Ναυπλίου, ενώ δεκάδες κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι από αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας. Και συνεχίζει... «Τα φαξ έρχονται το ένα μετά το άλλο από τις φυλακές. Έπειτα από 30 χρόνια δράσης, οι άνθρωποι των υπηρεσιών των φυλακών μάς γνωρίζουν και μας ενημερώνουν αμέσως». «Τον Απρίλιο του 1999 πήγαμε στις φυλακές της Μαδαγασκάρης. Δεν υπήρχε Έλληνας. Προσφέραμε στους φυλακισμένους ελληνικά φαγητά», θυμάται.

Έχει επισκεφτεί φυλακισμένους στην Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο. Στις φυλακές Ελ Κανάτερ της Αιγύπτου πήγε τρεις φορείς για να δει από κοντά και να κοινωνήσει τους Έλληνες ισοβίτες από το μότορσιπ «Θανάσης». Ο ένας απ΄ αυτούς, ο Κωνσταντίνος Καστανιάς, που γύρισε στην Ελλάδα το 2004 έπειτα από 15 χρόνια φυλάκισης, είπε πρόσφατα σε εκδήλωση αφιερωμένη στον πατέρα Γερβάσιο: «Μόλις ένα γράμμα που έγραψα στον γέροντα, έφτασε για να αλλάξει η ζωή η δική μου και της οικογένειάς μου. Αμέσως οργάνωσαν εξόρμηση στη φυλακή με δέματα για όλους τους φυλακισμένους».
ΤΑ ΝΕΑ Παρασκευή 11/1/2008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com