ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!







Οι παραπάνω φωτογραφίες δεν είναι από γύρισμα ταινίας ή κάποια γιορτή με βεγγαλικά... πρόκειται για ένα σχολείο στη Γάζα ... αυτή είναι η κατάσταση των αθώων ανθρώπων στη Γάζα!
Φροντίστε να το δείτε έως το τέλος ώστε να γνωρίσετε τι είναι ο λευκός φωσφόρος και τα αποτελέσματα του!



Η χρήση Λευκού Φωσφόρου εναντίον πολιτών συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ο Λευκός Φωσφόρος είναι ένα εμπρηστικό χημικό σκεύασμα με μυρωδιά σαν σκόρδου που αντιδρά με το οξυγόνο πολύ γρήγορα και παράγει φωτιά με πυκνό λευκό καπνό που κατόπιν αντιδρά με υγρασία παράγοντας φωσφορικό οξύ.
Στο ενδεχόμενο που το σώμα του Λευκού Φωσφόρου κάψει το δέρμα διαρρηγνύει τη σάρκα μέχρι τα κόκαλα. Εάν δεν γίνει γρήγορα χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των θραυσμάτων φωσφόρου με εντοπισμό μέσω ειδικής υπεριώδους ακτινοβολίας το θύμα πεθαίνει με επώδυνο θάνατο.
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!




Αποστολή αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών στη Γάζα

Το 2009 ξημέρωσε με τις δολοφονικές βόμβες του Ισραήλ να ισοπεδώνουν τη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους απο 1300 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα. Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η χερσαία εισβολή, η νέα μαζική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και ο συνεχιζόμενος-τέσσερις μήνες μετά τη λήξη των ισραηλινών βομβαρδισμών- αποκλεισμός της Γάζας.



Ο παλαιστινιακός λαός τα τελευταία 60 χρόνια αγωνίζεται για να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα.

Στον αγώνα των Παλαιστινίων συμπαραστέκεται σύσσωμος ο ελληνικός λαός.



Σε αυτά τα πλαίσια ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έμεινε αδιάφορος: οργάνωσε αντιπολεμικά μαθήματα στις τάξεις, συμμετείχε στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις, συγκέντρωσε χρήματα με σκοπό την ανέγερση ενός κατεστραμμένου- από τον ισραηλινό στρατό- σχολείου στη Γάζα και επικοινώνησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δοκιμαζόμενης αυτής γωνιάς του πλανήτη εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του.



Στις 11 Ιουνίου 2009 αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών θα αναχωρήσει για τη Γάζα με σκοπό το σπάσιμο του αποκλεισμού, την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου για να διασφαλιστεί ότι η οικονομική βοήθεια θα φτάσει σε αυτό και θα χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμησή του .



Τα μέλη της αντιπροσωπείας και εκπρόσωποι των σωματείων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 10-06-09 στις 13.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α , 3ος όροφος)





ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αθηνά, Αργοσαρωνικού, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Βόνιτσας, «Γληνός», Γλυφάδας, «Κ. Σωτηρίου», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Παρθενώνα», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά-«Ρήγας Φεραίος», Πειραιά-« η Πρόοδος»

ΕΛΜΕ: Α΄Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β ΄Δυτικής Αττικής,Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Εβρου, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Πειραιά, Φθιώτιδας





Αριθμός λογαριασμού

4260100830920 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Επικοινωνία: enasxoleiogiatigazablogspot.com

e-mail enasxoleiogiatigaza@gmail.com

ΤΗΛ. 6972210342, Γαλάνης Γιώργος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com