ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Καιρός και για λίγη διασκέδαση!!! Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα!



Περιηγήσου, δημιούργησε, παίξε, μάθε και ανακάλυψε στοιχεία της Ορθόδοξης πίστης. Κλίκαρε επάνω στον τίτλο για να οδηγηθείς στον προορισμό. Καλό ταξίδι, καλό παιχνίδι!

Δραστηριότητα για τους μαθητές της Α Γυμνασίου.

Μπες στην αρχική σελίδα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Πατώντας την επιλογή games (παιχνίδια)μπορείς να παίξεις και να διασκεδάσεις περνώντας μέσα από λαβύρινθους μέχρι να οδηγηθείς στη Γη της Επαγγελίας, να συγκεντρώσεις Μάννα από τον ουρανό,να σχεδιάσεις έναν καινούριο πολύτιμο χιτώνα για τον Ιωσήφ, να βοηθήσεις το Νώε που είχε μια μικρή ατυχία, ακόμη και να προλάβεις να ανάψεις όλα τα κεράκια μπροστά από τις εικόνες (μέσα σε ένα λεπτό, γιατί μετά θα αρχίσει η Θεία Λειτουργία και θα χάσεις). ΄
Θα ήθελα τελειώνοντας να μπεις και στο ordering games και να θυμηθείς τη σειρά που εμφανίστηκαν οι Πατριάρχες αλλά και να μαντέψεις πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος (αυτή την ενότητα θα σας την παραδώσω σύντομα) και θα ήθελα να δω ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.

Δραστηριότητα για τους μαθητές της Β Γυμνασίου.

Μπες στην αρχική σελίδα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Πατώντας την επιλογή Παζλ, έχεις τη δυνατότητα να παίξεις, να ζωγραφίσεις, να βρει όμοια, να εξασκηθείς (γιατί όχι;)ακόμη και στα αγγλικά σου. Εντόπισε τα παζλ με τις βυζαντινές εικόνες που αφορούν το Θείο Πάθος και μελέτησε ποιο περιστατικό σου θυμίζει από τα μαθήματα που διδάχτηκες,τον τόπο όπου διαδραματίζεται το γεγονός, ποια πρόσωπα συμμετέχουν σ αυτό, ποια είναι η έκφραση του προσώπου τους, ποια είναι η αίσθηση που σου αφήνει η μελέτη της εικόνας;
Φυσικά έχεις τη δυνατότητα να ξαναθυμηθείς τις βιβλικές ιστορίες μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό θα σου αρέσει πολύ, είμαι σίγουρη.

Σεξουαλική κακοποίηση Μέρος 2ο


Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση;

Το απεχθέστερο όλων των εγκλημάτων, το έγκλημα που κυριολεκτικά καταστρέφει τη ζωή των παιδιών. Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενηλίκου με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να συγκατατεθούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Τι συμπεριλαμβάνει η σεξουαλική κακοποίηση;

Επαφή καθ' οιονδήποτε τρόπο με τα γεννητικά όργανα του παιδιού από ενήλικα και το αντίστροφο. Διείσδυση με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος του παιδιού. Έκθεση του παιδιού σε πορνογραφικό υλικό οπτικά ή ακουστικά. Παρακολούθηση ενός παιδιού χωρίς ρούχα από ενήλικα ή το αντίστροφο. Βιασμό.

Ποιοι είναι συνήθως οι δράστες της σεξουαλικής κακοποίησης

Συνήθως είναι άτομα του οικογενειακού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος του παιδιού. Άτομα που έχουν επαφές με το παιδί και σχέση εξουσίας μαζί του, ώστε να εξασφαλίσουν τη σιωπή του. Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα παιδί έχει γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης; " Παίρνουμε σοβαρά υπόψη τις εκμυστηρεύσεις του και τις εξετάζουμε με βοήθεια ειδικού. " Ανησυχούμε με την αλλαγή συμπεριφοράς του π.χ. αύξηση επιθετικότητας, εσωστρέφεια, ενδιαφέρον για το σεξ κ.α. " Εξετάζουμε τους λόγους παλινδρόμησης σε προηγούμενες συμπεριφορές όπως ενούρηση και εγκόπρηση ενός παιδιού που είχε μεγαλώσει και έλεγχε τις συμπεριφορές αυτές. " Ελέγχουμε τον τρόπο που απέκτησε γνώση για το σεξ μεγαλύτερη από την ηλικία του. " Προβληματιζόμαστε με τη συμπεριφορά του αν είναι ξαφνικά πολύ ενοχική και εκφράζεται είτε με συστολή και σιωπή είτε με πολλή προθυμία και κολακεία.

Πώς αντιμετωπίζεται ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Με τη βοήθεια ειδικών του σώματος και της ψυχής θα ανιχνευθεί η ακριβής φύση και ο βαθμός της κακοποίησης και το παιδί θα δεχθεί υποστήριξη και θεραπεία για να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις αν το παιδί δεν βοηθηθεί;

Στην περίπτωση που το παιδί δεν επικοινωνήσει με οποιονδήποτε τρόπο το συμβάν και οι δικοί του δεν το αντιληφθούν, μένει με φοβερά αισθήματα ενοχής, άγχους, κατάθλιψης, μειονεξίας, σοβαρά ψυχικά τραύματα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλες τις εκδηλώσεις της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του καθώς και στη φυσιολογική σεξουαλική του ζωή. Πολλά θύματα αποκτούν εξαρτήσεις από ουσίες και αντικοινωνική συμπεριφορά ή φτάνουν ακόμη και στην αυτοκτονία.

ΠΡΟΛΗΨΗ Μέρος 3ο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com