ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Ταυτοποίηση των λειψάνων του Αποστόλου Πάυλου.

Η αρχαιότερη εικόνα του Παύλου στις Κατακόμβες κάτω από τη Ρώμη.


Απόστολος Πάυλος, ο Απόστολος των Εθνών


Ρώμη
«Επιβεβαιώνοντας την ομόφωνη και αδιαφιλονίκητη παράδοση», τα λείψανα που βρίσκονταν στη λευκή μαρμάρινη σαρκοφάγο στη Βασιλική της Ρώμης ανήκουν στον Αγιο Παύλο, σύμφωνα με τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ'. Ο Πάπας έκανε το βράδυ της Κυριακής την ανακοίνωση, βασιζόμενος στα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση με τη μέθοδο ραδιοχρονολόγησης με άνθρακα.

Η ταυτοποίηση «γεμίζει την καρδιά μας με μεγάλη συγκίνηση», είπε ο Ποντίφικας, εξηγώντας πώς οι αρχαιολόγοι άνοιξαν τη σαρκοφάγο που βρισκόταν κάτω από τη Βασιλική του Αγ. Παύλου, έξω από τα τείχη της Ρώμης, και η οποία εδώ και 2.000 χρόνια θεωρούνταν από τους πιστούς ως ο τάφος του Αποστόλου των Εθνών.
«Είναι ο Απόστολος Παύλος»

«Μικρά θραύσματα λειψάνων χρονολογήθηκαν με άνθρακα από ειδικούς που δεν ήξεραν τίποτα για την προέλευσή τους και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ανήκουν σε κάποιον που έζησε στον 1ο ή στον 2ο αιώνα», δήλωσε ο Ποντίφικας.

Ακόμα, μέσα στη σαρκοφάγο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν κόκκους από κόκκινο λιβάνι, αλλά και υπολείμματα από δύο λινά υφάσματα - ένα πορφυρό με χρυσές πούλιες και ένα μπλε ύφασμα.

Ο καρδινάλιος Αντρέα Κορντέρο Λάντζα ντι Μοντεζέμολο, ο αρχιερέας του ναού, δήλωσε πως γνώριζαν εδώ και έναν χρόνο τα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά είχαν ορκιστεί μυστικότητα, επειδή «μόνο ο Πάπας μπορεί να κάνει μια τόσο σημαντική και ιερή ανακοίνωση».

Μία δεύτερη είδηση αποτελεί η ανακάλυψη και της αρχαιότερης απεικόνισης του Αποστόλου Παύλου στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού «L Osservatore Romano», η νωπογραφία, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., αποκαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου. Οι ανασκαφές στον τάφο του Αποστόλου Παύλου άρχισαν το 2002, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των πιστών ότι δεν μπορούν να τον επισκεφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email