ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Σύνορα η Αλληλεγγύη δε γνωρίζει...Το πρώτο γράμμα του Τζόζεφ μας!






100η Ανάρτηση!!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΖΟΖΕΦ ΜΑΣ!

Πριν από λίγους μήνες το 22ο Γυμνάσιο Πατρών και το Γ2 του 12ου , στα πλαίσια του μαθήματός μας, γίναμε ανάδοχοι γονείς του μικρού Τζόζεφ από την Γκάνα. Όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε με αγωνία ένα μικρό σημείωμα από τα χεράκια του. Πράγματι αξιωθήκαμε στις 13 Ιουνίου να λάβουμε ένα ευχαριστήριο μήνυμα από το μικρό μας ανάδοχο. Σας το παραθέτω για να χαρείτε μαζί μας.
Ο μικρός Τζόζεφ ζει στην κοινότητα Γκα, της Γκάνα, είναι 6 ετών και όπως μας γράφει, του αρέσει να μελετά Αγγλικά μετά το σχολείο με τους φίλους του. Αγαπημένο του φαγητό είναι το ρύζι με το βραστό κρέας και ονειρεύεται να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει.
Παρατηρήστε τη ζωγραφιά που ζωγράφισε με πολλή αγάπη για τους ανάδοχους γονείς του, για εμάς. Είναι ένα ελικόπτερο και ένα πριόνι. Κυριαρχούν τα τρία χρώματα της σημαίας της Γκάνα, το πράσινο, το κίτρινο και το κόκκινο.


Το ελικόπτερο, είναι αυτό που μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια της Action Aid,σε μέρη που δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης. To πριόνι με έχει βασανίσει πολύ για να το αποκωδικοποιήσω. Μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτώ τους φίλους μου στην ΑCTION AID.

Να θυμήσω:

Ο πληθυσμός της χώρας είναι 18,8 εκ.
- Από τα 2/3 του πληθυσμού που ζει σε αγροτικές περιοχές, οι μισοί δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό - 33% των γυναικών και 17% των αντρών είναι αναλφάβητοι
- 1 στα 10 παιδιά πεθαίνει πριν γίνει πέντε χρονών
- Ο αναμενόμενος μέσος όρος ζωής είναι τα 56 χρόνια

Η Γκάνα, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, ήταν το πρώτο κράτος της αποικιακής Αφρικής που κέρδισε την ανεξαρτησία του το 1957. Δυστυχώς όμως, αυτή η ανεξαρτησία, όπως και σε άλλες γειτονικές χώρες έφερε μαζί της την οικονομική και πολιτική παρακμή. Παρά το γεγονός ότι η Γκάνα ήταν πλούσια σε πηγές μεταλλευμάτων και ορυκτών, έπεσε θύμα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Ευτυχώς, η χώρα κατόρθωσε να ξεφύγει από εμφύλιες συγκρούσεις, οι οποίες προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε γειτονικές της χώρες. Παρ’ όλα αυτά, την περίοδο 1994-1995, διαμάχες σχετικές με την ιδιοκτησία της γης προκάλεσαν έντονες βιαιοπραγίες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η ActionAid στην Γκάνα


Η ActionAid ξεκίνησε να δουλεύει στην Γκάνα το 1990, προσπαθώντας κυρίως να υποστηρίξει τους ανθρώπους που ζούσαν στο λιγότερο αναπτυγμένο, βόρειο τμήμα της χώρας. Η ActionAid επικεντρώνει τη δουλειά της στα κρίσιμα θέματα της εκπαίδευσης, της επάρκειας τροφής και της εξασφάλισης καθαρού νερού, της υγείας και της ειρήνης. Η ActionAid Ελλάς από το 1999 υποστηρίζει με το έργο της τους φτωχούς ανθρώπους, που ζουν σε τέσσερις περιοχές της χώρας, τη Μπολγκατάνγκα, τη Σισσάλα, τη Γκα και το Κετζέμπι.


(όποιος θα ήθελε να μάθει περισσότερα για τη Γκάνα ας κλικάρει στο σύνδεσμο της ανάρτησης).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παμε να υιοθετησουμε κι αλλα παιδια!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com