ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αλέξης Γρηγορόπουλος



Γιατί;...

Εν ψυχρώ δολοφονία χαρακτήριζαν οι φίλοι του και αυτόπτες μάρτυρες τον θάνατό του ανηλίκου από τον ειδικό φρουρό προχθές το βράδυ στα Εξάρχεια.

Τον πυροβόλησε, είπαν, χωρίς να είχε προηγηθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο και έφυγε μαζί με τον συνάδελφό του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα...

Τους μάρτυρες αυτούς αναζητούσε μέχρι χθες το μεσημέρι και η Αστυνομία, προκειμένου να δώσουν κατάθεση και να διαλευκανθεί πλήρως η τραγωδία που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

«Η βραδιά του Αγίου Νικολάου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Εχουμε πάθει σοκ, αφού είδαμε να πέφτει μπροστά μας νεκρός ο φίλος μας...», δήλωσε χθες ο Μιχάλης, ηλικίας 17 χρόνων, ένας εκ των νεαρών που την ώρα του τραγικού γεγονότος, στον πεζόδρομο των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, διασκέδαζε μαζί με τον 15χρονο.

Μια βραδιά χαράς, ανέφερε, μετατράπηκε σε ανείπωτο θρήνο και βύθισε όλους στο πένθος.

Οπως είπε, η ομάδα των νεαρών, γύρω στα δεκαπέντε άτομα, είχαν συγκεντρωθεί εκεί προκειμένου να ευχηθούν «χρόνια πολλά» σε φίλο τους που ονομάζεται Νίκος και ο οποίος το Σάββατο είχε την ονομαστική εορτή του.

«Aντίο» από τους φίλους του
Aλεξάκο Γεια Eκδίκηση
Ποτέ ξανά άδικο αίμα! Aλέξη, ήσουν το θύμα μιας εξουσίας που δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Mε αυτά τα λόγια και λίγα λουλούδια αποχαιρέτησαν τον 15χρονο Aλέξη οι φίλοι του... Στη συμβολή των πεζόδρομων Tζαβέλλα και Mεσολογγίου, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή, μένει αυτή η μικρή υπενθύμιση γι’ αυτούς που είδαν, γι’ αυτούς που ξέρουν αλλά και όσους έτυχε απλώς να περνούν από εκεί...
«Το παιδί δεν έμενε στα Εξάρχεια και δεν πήγαινε συχνά εκεί. Περιστασιακά κατέβαινε και δεν είχε καμία σχέση με καμία ομάδα αντιεξουσιαστών», είπε ο Μιχάλης και συνέχισε: «Διασκεδάζαμε στη γιορτή του φίλου μας και κάναμε πλάκα. Κανείς μας δεν περίμενε ότι θα σημειωθεί τέτοιο γεγονός». Σύμφωνα με τον Μιχάλη, οι δύο ειδικοί φρουροί δεν προκλήθηκαν από τους φίλους και την ομάδα του, αλλά από κάποιους άλλους και ήρθαν να ξεσπάσουν σε αυτούς.

«Το περιπολικό κατέβηκε τη Ζωοδόχου Πηγής και μόλις μας είδε συγκεντρωμένους στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα σταμάτησε. Ο οδηγός του έκανε μπροστά - πίσω και μας κοίταξε», είπε εξιστορώντας το πώς άρχισε το περιστατικό που οδήγησε στο τραγικό γεγονός.

Τη στιγμή που σταμάτησε, σύμφωνα πάντα με τον νεαρό, κάποιοι που δεν είχαν καμία σχέση με την παρέα των φίλων του βγήκαν από πίσω τους, από τη Ζωοδόχου Πηγής, και πέταξαν στο περιπολικό πέτρες και μπουκάλια.

«Γιορτάζαμε»
«Δεν είχαν καμία σχέση με εμάς, οι οποίοι είχαμε μαζευτεί για τη γιορτή του φίλου μας και διασκεδάζαμε χωρίς να έχει προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο...», τόνισε.

Εν συνεχεία ο οδηγός έστριψε αριστερά προς την οδό Ναβαρίνου και αφού άφησε το περιπολικό στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κατέβηκε με τα πόδια μαζί με τον συνάδελφό του, προς τον πεζόδρομο της Τζαβέλλα.

Μάλιστα, όπως είπαν άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, έκαναν νεύμα σε μία διμοιρία να κατέβει κι αυτή, αλλά τελικά παρέμεινε στη διασταύρωση των οδών Ναβαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τους ίδιους μάρτυρες, ειδικοί φρουροί και νεαροί άρχισαν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους βρισιές, αλλά δεν περίμεναν ότι τα γεγονότα θα είχαν αυτήν την τραγική κατάληξη.

«Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Δεν υπήρχε λόγος να έρθουν. Δεν είχαν σημειωθεί επεισόδια. Δύο - τρία μπουκάλια και πέτρες τους πέταξαν κάποιοι που δεν είχαν σχέση με την παρέα μας και έφυγαν», είπε ο Μιχάλης συνεχίζοντας την εξιστόρησή του για τον φόνο του ανηλίκου.

«Μόλις είδα τους ειδικούς φρουρούς να στέκονται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής θεώρησα ότι μας είχαν στήσει παγίδα. Απάντησαν στις βρισιές που είχαν πει κάποιοι εναντίον τους και μας προκαλούσαν να πάμε κοντά τους. Ελάτε, ελάτε, μας έλεγαν, αλλά εγώ φώναζα σε όλους να μην πάνε, γιατί θα τους συλλάμβαναν».

Τότε ο 15χρονος, μαζί με ακόμη δύο παιδιά, κινήθηκε προς τους ειδικούς φρουρούς. «Το παιδί δεν ήταν μάλιστα με τους πρώτους. Ακολούθησε τους άλλους δύο, παρότι τους φώναζα ότι ήταν παγίδα και δεν έπρεπε να πάνε», είπε ο Μιχάλης.

Οταν οι τρεις νεαροί έφτασαν σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από το σημείο όπου στέκονταν οι δύο ειδικοί φρουροί σημειώθηκε η τραγωδία.

Οπως είπαν όσοι έτυχε να βρίσκονται εκεί την ώρα εκείνη, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε προς την πλευρά των νεαρών. Η σφαίρα πέτυχε τον ανήλικο ενώ βρισκόταν στο ύψος του κτιρίου στο Νο6 της οδού Τζαβέλλα και τον άφησε νεκρό...

«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς, αλλά δεν φανταστήκαμε ότι είχαν στοχεύσει κάποιον. Είδαμε τον φίλο μας να παραπατά και να πέφτει κάτω και νομίσαμε ότι γλίστρησε. Κάποιοι τον τράβηξαν πιο κάτω και εκεί είδαμε να τρέχει αίμα. Ακουσα ένα από τα παιδιά να λέει ότι δεν είχε σφυγμό. Πάθαμε σοκ...».

Μετά τους πυροβολισμούς οι ειδικοί φρουροί, είπαν αυτόπτες μάρτυρες, αποχώρησαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα...

Στο σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο ανήλικος πήγε αμέσως γιατρός που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα στην περιοχή και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ένα ασθενοφόρο, το οποίο τον παρέλαβε και τον διακόμισε στο νοσοκομείο.

Τη σκηνή κατέγραψε με την κάμερά της η Λητώ Βαλιάτζα, η οποία μένει σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα.

«Ακουσα τους πυροβολισμούς και επειδή κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί πήρα αμέσως την κάμερα και βγήκα στο μπαλκόνι. Την ώρα εκείνη είδα τους δύο ειδικούς φρουρούς να βάζουν τα όπλα στη θήκη τους και να φεύγουν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα...», είπε.

Εν συνεχεία, ανέφερε, κατέβηκε κάτω στον πεζόδρομο και είδε το παιδί νεκρό. «Ενα παιδί ήταν. Εβλεπες ένα παιδικό προσωπάκι. Είναι φοβερό...», είπε.

Συγκλονισμένος από το τραγικό γεγονός με τον ανήλικο είναι και ο κ. Χρίστος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία, όπως είπε, το βράδυ του Σαββάτου συνδιασκέδαζαν στην ίδια παρέα με το θύμα.

«Το παιδί το σκότωσαν εν ψυχρώ. Δεν είχε πάρει μέρος σε επεισόδια, δεν ανήκε σε κάποια αναρχική ομάδα, δεν ήταν καν από την περιοχή των Εξαρχείων», είπε.

«Τα παιδιά μου έχουν πάθει σοκ. Είδαν έναν φίλο τους να πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια τους. Φανταστείτε τι εικόνα είναι αυτή για ανηλίκους. Θα την κουβαλάνε στο μυαλό τους μια ζωή...», είπε.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ
skountouris@pegasus.gr

www.ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com