ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008


Δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξίαTης Τασουλας Καραϊσκακη άρθρο από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι άνθρωποι μερικές φορές κάνουν μωρά σε αντίξοες στιγμές της ζωής τους. Πριν ωριμάσουν, πριν το θελήσουν. Αν τύχει και αναποδιά, δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν την κατάσταση, τα εγκαταλείπουν... Οχι σε σπίτια που λαχταρούν ν’ ακούσουν το παιδικό γέλιο, αλλά άρρωστα, αβοήθητα, σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου... Μια τέτοια περίπτωση είναι και το μωρό οκτώ μηνών, που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του όταν οι γιατροί του τμήματος Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τούς ενημέρωσαν ότι προσβλήθηκε από λευχαιμία. Το βρέφος –«ένα μωρό χάρμα»– επιβιώνει χάρη στη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μετά την «έφοδο» των 35 ημερών (αρχική φάση της αγωγής), χορηγήθηκε το πρώτο «σχήμα» χημειοθεραπείας, το οποίο όμως διακόπηκε διότι δεν υπάρχει γονέας ή κηδεμόνας ν’ αναλάβει την ευθύνη για τη θεραπεία (υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών). Από το ΤΑΟ εστάλη, πριν από τρεις μήνες, επιστολή στον εισαγγελέα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, όμως –όπως συνηθίζεται και σε αυτές τις περιπτώσεις– δεν υπήρξε ακόμη εισαγγελική παρέμβαση.

Το μωρό περνάει μόνο τις δύσκολες ημέρες και τις ακόμη πιο δύσκολες νύχτες (όταν συνήθως συμβαίνουν όλα τα απρόοπτα, ενοχλήσεις, πυρετοί, αιμορραγίες). Το προσωπικό δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους υπερπλήρεις θαλάμους από παιδιά με πολύ ιδιαίτερες και συνεχείς ανάγκες. Κονδύλια για την απασχόληση μιας αποκλειστικής νοσοκόμας δεν έχει να διαθέσει το νοσοκομείο. Ενας φιλανθρωπικός σύλλογος χρηματοδότησε για ένα μήνα μια αδελφή... Ουδέν νεώτερον.

Ισως αύριο προσφερθεί, για λίγο, κάποια άλλη μη κυβερνητική οργάνωση. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι κυβερνητική οργάνωση δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί. Μόνο παχυλές εξαγγελίες περί άμεσης κοινωνικής βοήθειας που χρηματοδοτείται από την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου. Πού είναι οι υπεύθυνοι; Γιατί αργεί να επέμβει ο εισαγγελέας; Τι κάνει το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης»; Γιατί δεν κινητοποιείται η διοίκηση του νοσοκομείου; Τι πρέπει να συμβεί για να αντιδράσει η παχυδερμική, ανάλγητη κρατική μηχανή; Να έρθει υπουργική εντολή;

Το παχύ προκάλυμμα των τύπων και της γραφειοκρατίας σκεπάζει την ανατριχιαστική απουσία κοινού νου και καρδιάς.

«Αν σας φέρει ο δρόμος σας ένα πρωί από το Αγία Σοφία», γράφει καλά ενημερωμένος μπλόγκερ, «ανεβείτε στον έκτο στο ΚΕΣΘ ή στον πρώτο στο ΤΑΟ... Εγγυώμαι ότι θα βγείτε άλλοι άνθρωποι. Εστω κι αν ξεθωριάσουν τα υπόλοιπα, με τον καιρό, στη μνήμη, τα βλέμματα των παιδιών δεν θα σβήσουν. Νομίζω πως όλους μας κάποια στιγμή θα έπρεπε να μας πηγαίνουν σε τέτοια μέρη, να είναι αυτό κομμάτι της βασικής μας εκπαίδευσης στην ανθρωπιά».

Προηγούνται οι εντεταλμένοι των οργανισμών Πρόνοιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com