ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

Εφηβεία! Τι είναι ακριβώς;


της Μαρίας Γιαννοπούλου, Γ3, 22ο Γυμνάσιο Πατρών

Ο ορισμός της

Η εφηβεία σε γενικό πλαίσιο είναι η περίοδος της ζωής του ανθρώπου μετά την παιδική ηλικία ως την ενηλικίωση. Μια περίοδος που κυριαρχούν οι ορμόνες, η ανακάλυψη του <<του εγώ>> και η εναλλαγή των συναισθημάτων. Είναι η ηλικία της επανάστασης, τότε που η αισιοδοξία εναλλάσσεται με τη μελαγχολία,η δράση με τη αδράνεια, η αδιαφορία με το πάθος, η κοινωνικότητα με το κλείσιμο στον εαυτό σου...Κι όμως! Δεν είσαι ένα αθώο θύμα. Όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα φυσιολογικά όταν διανύεις την περίοδο της εφηβείας.

Τα χαρακτηριστικά της

Η εφηβεία έχει τα πάντα!Τα χαρακτηριστικά της πλουτίζουν σε αριθμό!!!Ένα από αυτά είναι τα κόμπλεξ. Τα κόμπλεξ στην εφηβεία είναι σαν τα κινητά, όλοι έχουν από ένα! Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό της εφηβείας είναι η εναλλαγή των συναισθημάτων σου, της συμπεριφοράς σου και φυσικά της εξωτερικής σου εμφάνισης. Η απερίγραπτη χαρά σου μπορεί σε κλάσματα δευτερολέπτου να εξελιχθεί σε λύπη και το χαμόγελό σου να το αντικαταστήσουν τα δάκρυα. Τι να κάνουμε παιδιά; Έτσι είναι η εφηβεία!!!

Λίγα στοιχεία ακόμη

Μην κουραστείς να ψάχνεις στα φαρμακεία! Δεν υπάρχει ούτε χαπάκι, ούτε σιρόπι , ούτε κάποια αλοιφή για να καταπολεμήσεις την εφηβεία. Είναι κάτι το φυσιολογικό , κάτι το αναγκαίο. Εφηβεία είναι κάτι σαν παράνοια. Όπως για παράδειγμα είσαι πολύ μικρή για να γυρνάς μετά τις 12, αλλά ταυτόχρονα πολύ μεγάλη για να αφήνεις το δωμάτιό σου σαν αχούρι. Τρελό κι όμως αληθινό! Εφηβεία είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι για ορισμένα λάθη η εύκολη λύση δεν είναι το μπλάνκο!

Και μην ξεχνάτε! Εφηβεία είναι να ονειρεύεσαι, να ζεις , να αγαπάς! Είναι η αίσθηση πως η αποστολή σου είναι να αλλάξεις τον κόσμο!!! Μην αργείς!
Γιατί την εφηβεία πρέπει να τη ζεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email