ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Κινητά - Οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι


TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ Τoυ Geoffrey Lean

Η χρήση κινητού τηλεφώνου για πάνω από 10 χρόνια αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου, σύμφωνα με την πιο εκτενή έρευνα για τους κινδύνους από τα κινητά που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Η έρευνα αντικρούει τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών που υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσοι χρησιμοποιούν επί 1 ώρα κάθε μέρα το κινητό τους τηλέφωνο ή το ασύρματο, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν κακοήθη όγκο στη μεριά του εγκεφάλου στην οποία συνήθως κρατούν το κινητό τηλέφωνο όταν μιλούν σε αυτό. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα τονίζουν ότι «χρειάζεται προσοχή στη χρήση των κινητών», ότι τα σημερινά όρια εκπομπής ακτινοβολίας «δεν είναι ασφαλή και χρειάζονται επανεξέταση» και ότι στα παιδιά που είναι ιδιαίτερα ευπαθείς οργανισμοί- λόγω του πιο αδύνατου κρανίου τους και των νευρικών τους συστημάτων που βρίσκονται ακόμα σε ανάπτυξη- θα πρέπει να απαγορευθεί η χρήση τους.
Η έρευνα την οποία πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα με επικεφαλής δύο διάσημους Σουηδούς καθηγητές, δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Οccupational Εnvironmental Μedicine», είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή συγκέντρωσε μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα κινητά πολλά χρόνια. Αντικρούει μια βρετανική έρευνα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από έναν μήνα- και την οποία είχαν δημοσιεύσει «ΤΑ ΝΕΑ» στις 14 Σεπτεμβρίου- σύμφωνα με την οποία υπήρχαν «μόνο κάποιες υποψίες» για την αρνητική επίδραση στην υγεία. Εκείνη η έρευνα είχε χρηματοδοτηθεί από την βρετανική κυβέρνηση και μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.


Αυξημένοι κίνδυνοι

Οι Σουηδοί επιστήμονες συγκέντρωσαν τα αποτελέσματα 11 ερευνών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και εξετάζουν τη συχνότητα εμφάνισης όγκων σε άτομα που χρησιμοποιούν κινητά περισσότερο από μια δεκαετία σε χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Βρήκαν ότι όλες οι έρευνες είχαν ανακαλύψει αυξημένο κίνδυνο, ιδιαίτερα στην πλευρά του κεφαλιού όπου κράταγαν τα κινητά τους οι χρήστες. Όσοι χρησιμοποιούν κινητά πέραν των 10 ετών για μια ώρα την ημέρα έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ακουστικά νευρώματα- όγκους που μπορεί να είναι καλοήθεις αλλά συχνά προκαλούν κώφωση- και 30% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης κακοηθών γλοιωμάτων- καρκίνος των νευρογλοιακών κυττάρων που προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος (έως και 5 φορές) για τη μεριά από την οποία χρησιμοποιούμε το κινητό. Επίσης, δεν αποκλείεται η εμφάνιση και άλλων μορφών καρκίνου. Ο καρκίνος του εγκεφάλου είναι σπάνια μορφή καρκίνου. Στη Βρετανία έχει υπολογιστεί ότι αποτελεί το 2% των συνολικών περιπτώσεων. Όμως είναι από τις πιο θανατηφόρες μορφές.
Οι Σουηδοί καθηγητές Χαρντέλ και Μάιλντ που ήταν επικεφαλής της έρευνας, εστίασαν την προσοχή τους και στα ασύρματα τηλέφωνα και βρήκαν ότι η χρήση και αυτών κρύβει αυξημένους κινδύνους. Όποιος μιλά στο ασύρματο κάτι λιγότερο από μια ώρα κάθε μέρα επί 10 χρόνια έχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Ο καθηγητής Μάιλντ τονίζει ότι σύντομα θα εξεταστεί η πιθανή σχέση μεταξύ κινητών και Αλτσχάιμερ, μια και «υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως δημιουργείται πρόβλημα», καθώς και η πιθανότητα σύνδεσης μεταξύ κινητών και Πάρκινσον, «που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email