ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων,του 6ου , του 17ου,του 11ου ,του 18ου Γυμνασίου Πατρών,του Γυμνασίου Λάππα, του 16ου Γυμνασίου Πατρών κκαι από φέτος του 2ου Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας!


Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.

Η Θεολόγος σας
Σταυρούλα Ζευγαρά















Σελίδες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Αναζήτηση Θεού

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΟΥ...
Μην ψάξεις φίλε μου να βρεις τον Θεό ψηλά στον ουρανό σαν επιστήμονας. Γιατί η γη είναι στρογγυλή, και γύρω της ο ουρανός.
Μην ψάξεις τον Θεό στο φως του ήλιου, ούτε στο καύμα των ηλιακών εκλάμψεων. Γιατί το φως του είναι ασύγκριτο, και η φλόγα της αγάπης του απροσμέτρητη.
Ούτε στις αμμοθύελες του Άρη θα τον βρεις, γιατί ο γνόφος του είναι πυκνότερος.
Να μην τον ψάξεις ούτε στη μεγαλοσύνη του γιγάντιου Δία, ούτε στη βίαιη ορμή των καταιγίδων του. Γιατί Εκείνος είναι Μέγας, κι ο Δίας ένας κόκκος, και κόκκος κόκκου άμμου.
Δεν θα τον βρεις ούτε στα παγωμένα τα βουνά του Γανυμίδη, γιατί η δικαιοσύνη του είναι λευκότερη από το χιόνι.
Ούτε στα δαχτυλίδια του Κρόνου θα τον βρεις, γιατί το δαχτυλίδι που Εκείνος δίνει είναι πολυτιμότερο απ’ όλους τους πλανήτες.
Μην τον ζητήσεις καν στον Πλούτωνα τον μακρινό, γιατί είναι όλοι οι πλανήτες, «βόλοι» μέσα στα χέρια του, κι Αυτός τόσο κοντά!
Μα ούτε στου Μαγγελάνου τα νέφη, ούτε στης Ανδρομέδας την αμέτρητη άμμο άστρων θα τον ανακαλύψεις, και ούτε καν στο σύμπαν όλο. Γιατί σ’ ολόκληρο το σύμπαν δεν χωράει, μάλλον αυτό χωρείται απ’ Αυτόν.
Αναζήτησέ τον σαν παιδί, πιο χαμηλά. Εδώ στη μικρή τη γη μας. Ψάξε τον στην ομορφιά ενός μικρού κι ασήμαντου λουλουδιού, κι ας μην τον βρεις ούτε κι εκεί.
Αναζήτησέ τον στο χαριτωμένο παιχνίδισμα μιας γάτας, και στο πιστό βλέμμα του σκύλου σου, κι ας μην τον συναντήσεις.
Προσπάθησε να τον διακρίνεις στα μάτια του ζητιάνου που χτυπάει την πόρτα σου, και δώσε την ελεημοσύνη σου, σαν να τη δίνεις σε Αυτόν, και ας μην τον αναγνωρίσεις.
Σκύψε στα δάκρυα του ορφανού και της χήρας, και πες ότι είναι δάκρυα δικά Του, και ρίξε λίγο βάλσαμο στον πόνο τους, κι ας μην μπορέσεις να Τον εννοήσεις.
Ψάχνε τον πάντα, και παντού, και κάνε το καλό με αγάπη σ’ όλους, σαν να το κάνεις σε Αυτόν, και ψάχνε πίσω από κάθε τι, και μέσα σ’ όλα να τον συναντήσεις. Κι ας μην τον αντικρίσεις.
Και τότε, δεν θα χρειαστεί να τον ανακαλύψεις, (γιατί ποτέ δεν θα μπορέσεις). Θα έρθει Εκείνος να σε βρει, γιατί σε βλέπει, και σ’ αγαπά, και σε γνωρίζει. ΚΑΙ ΘΑ Σ’ ΑΦΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΩΣΕΙΣ. Και θα ξανακρυφτεί από σένα.
Τότε θ’ αρχίσεις ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΘΕΙΣ, όπως το ελάφι τα νερά, όπως η νύμφη τον νυμφίο, όπως ο εραστής την ερωμένη του, όπως το νεογέννητο το μητρικό το γάλα. Κι Εκείνος θα κρύβεται από σένα, και θα γελάει με το κλάμα σου χαρούμενος, όπως γελάει η μητέρα ευτυχισμένη με το κλάμα του μωρού της, όταν το βλέπει να τη θέλει τόσο πολύ, μέχρι δακρύων, κι όπως γελάει ο εραστής, που κρύβεται από την ερωμένη του στο πρώτο ραντεβού, και χαίρεται όταν εκείνη τον αναζητάει με πόθο.
Θα σε αφήνει να πέσεις από την κούνια σου, προσέχοντας μη χτυπηθείς ανεπανόρθωτα, για να γνωρίσεις την αδυναμία σου.
Όταν θα λες: «περπάτησα!» Θα σε αφήνει να σκοντάφτεις, για να ζητάς το χέρι του στα πρώτα βήματά σου.
Θα σε παρατηρεί στις δύσκολες στιγμές της εφηβείας σου, θα σε παιδαγωγεί και θα σε συμβουλεύει μυστικά, σκληρά η τρυφερά.
Κι όταν ανδρώνεσαι, θα σε διδάσκει την τέχνη του πολέμου, και θα σε μάθει χίλιες τέχνες. Και θα καλεί μπροστά σου μονομάχους, όλο και δυνατότερους, όλο και αξιότερους, και θα διδάσκεσαι από τις πτώσεις σου κι από τον πόνο σου, ώσπου να γίνεις δυνατός.
Μα τότε, πια, δεν θα τον ψάχνεις. Γιατί αργά μα σταθερά, ανεπαίσθητα, ΘΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. Θα τον διακρίνεις γύρω σου παντού. Θα βρίσκεις μέσα σου νοήματα που ποτέ δεν διδάχθηκες, θ’ αντιλαμβάνεσαι υπάρξεις που ποτέ δεν είδες. Θα βρίσκεις δύναμη που ποτέ δεν είχες. Θα Τον γνωρίζεις, και θα τον εμπιστεύεσαι. Κι Εκείνος, θα γίνεται σιγά σιγά μοναδική σου σκέψη και λαχτάρα…
…Ώσπου η φωνή Του ν’ ακουστεί μεσ’ την καρδιά σου. Και τότε, θα τον πεις: «Πατέρα!» και θα τον νιώθεις να σου λέει: «Παιδί μου!» Θα ψάλλετε μαζί και θα γιορτάζετε στις δυσκολίες, και η φωνή Του θα’ ναι πια για σένα τόσο γνώριμη! Θ’ ακούς, και θα γελάς με αυτούς που τον αναζητούν ακόμα, Εκείνον που για σένα θα’ ναι πια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και θ’ απομένει η επίγνωση κι ο γάμος…. Πηγή www.oodegr.com/

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ.
ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑ είπε...

Σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε. Θα προσπαθήσω να ανταποκρίνομαι πάντα στις προσδοκίες των μαθητών μου. Τα πρόσωπα, τα χαμόγελα και η αγάπη τους, είναι η δύναμή μου, η έμπνευσή μου.

Ανώνυμος είπε...

κυρια σταυρουλα το site ειναι υπεροχο χερομαι που είστε δασκαλα μου.να ειστε παντα καλα να κανετε τα ονειρα σας πραγματικοτητα και οτι επυθυμειτε σε εσας και την οικογενεια σας.να μην στεναχωριεστε για τιποτα και για κανεναν αλλα παντα να χαμογελατε αφου εχετε ενα τοσο ωραιο χαμογαλο.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΑς ΑΠΟ ΤΟ 22ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑς ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΩΡΑΊΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
''''''ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ''''''

Ανώνυμος είπε...

Γλυκό μου παιδί, πόσο όμορφα είναι τα λόγια σου και πόσο χαίρομαι να μπαίνω στην τάξη και να ξέρω ότι οι μαθητές μου με αγαπούν και νοιάζονται για μένα!
Εύχομαι οι δυσκολίες της ζωής να είναι λιγοστές για σένα και να αποκτήσεις στο πέρασμα των χρόνων όλα εκείνα τα εφόδια , που θα σε κάνουν δυνατό και αξιόλογο άνθρωπο.
Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη.
Σ ευχαριστώ!
Σταυρούλα

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΑς ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ Α2 ΤΑΞΗΣ.ΣΑΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΔΑΚΡΥΖΩ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ,ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ[ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ]ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

hΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ Η Ο ΘΕΟΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ,ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ.ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ανώνυμη εν Χριστώ αδελφή μου, πολλές φορές στη ζωή μου βρέθηκα σε αδιέξοδα. Αποχωρισμοί στερήσεις, απώλειες, αρρώστιες,πόνος, πόνος, πόνος..., Τα λόγια σας γυρνούν όλη μέρα στο μυαλό μου... Θέλω να σας γνωρίσω, θα ήταν χαρά μου,όταν το αποφασίσετε, να έρθετε να με συναντήσετε. Διαβάστε τα λόγια του Γέροντα Παισίου, κλείστε τα μάτια σας,εμπιστευτείτε το Θεό, με όλη τη δύναμη της καρδιάς σας,μη διεκδικείτε άμεσες απαντήσεις. Η απάντηση έρχεται με το δικό της τρόπο και στο δικό της χρόνο. Πρέπει να έχουμε μόνο, τη διάκριση να την αντιληφτούμε. Αγάπη, υπομονή, συγκατάβαση, ειρήνη εσωτερική και εξωτερική. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Τότε μόνο να θυμάστε να επαναλαμβάνετε,Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με. Δε θέλω να πληγώνεστε, αυτό πληγώνει και εμένα. Θυμηθείτε δεν είστε μόνη. Αν το σκεφτείτε, τώρα είμαστε δύο.Με τη βοήθεια του Θεού, όλα θα πάνε καλά. Εμπιστευτείτε τον!

Τα λόγια του Γέροντα...
«Να έχετε πίστη χωρίς να διακριθείτε» (Ματθ. 21, 21), είπε ο Κύριος. Ο Θεός ξέρει να μας δώσει αυτό που ζητούμε, ώστε να μη βλαφτούμε πνευματικά. Μερικές φορές ζητούμε κάτι από τον Θεό, αλλά δεν κάνουμε υπομονή και ανησυχούμε. Αν δεν είχαμε δυνατό Θεό, τότε να ανησυχούσαμε. Αλλά αφού έχουμε Θεό Παντοδύναμο και έχει πάρα πολλή αγάπη, τόση που μας τρέφει και με το Αίμα Του, δεν δικαιολογούμαστε να ανησυχούμε. Μερικές φορές δεν αφήνουμε ένα δύσκολο θέμα μας στα χέρια του Θεού, αλλά ενεργούμε ανθρώπινα. Όταν ζητούμε κάτι από τον Θεό και κλονίζεται η πίστη μας και θέλουμε να ενεργήσουμε ανθρωπίνως στα δυσκολοκατόρθωτα, χωρίς να περιμένουμε την απάντηση στο αίτημά μας από τον Θεό, είναι σαν να κάνουμε αίτηση στον βασιλέα Θεό και την παίρνουμε πίσω, την ώρα που Εκείνος απλώνει το χέρι Του, για να ενεργήσει. Τον παρακαλούμε πάλι, αλλά και πάλι κλονίζεται η πίστη μας και ανησυχούμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο. Έτσι διαιωνίζεται η ταλαιπωρία μας>>.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΒΑΛΣΑΜΟ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ,ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑ είπε...

Γεια σου Χριστίνα!
Ελπίζω να σε γνωρίσω και από κοντά. Άνθρωποι σαν κι εσένα, με αναζητήσεις, δεν υπάρχουν πολλοί στις μέρες μας. Και είναι ωραίο να τους συναντάς στη ζωή σου ...
Όλα θα πάνε καλά...
Σταυρούλα

Ανώνυμος είπε...

roΚυρια Σταυρουλα γεια σαs.Βλεπω και νιωθω πωs τα πραγματα πανε καλυτερα.Ειμαι συγκρατημενα αισιοδοξη.Εξαλλου μου το ειπατε,η απαντηση θα ερθει με το δικο τηs τροπο και στον δικο τηs χρονο.Πιστευω πωs ειστε εναs ανθρωποs με ΣΟΦΙΑ και ευχομαι η ζωη σαs να εχει τιs λιγοτερεs δυσκολιεs.Περασα απο το σχολειο για ενημερωση ,μα δεν σαs βρηκα.Δεν πειραζει,την επομενη φορα.Με εκτιμηση .ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

roΚυρια Σταυρουλα γεια σαs.Βλεπω και νιωθω πωs τα πραγματα πανε καλυτερα.Ειμαι συγκρατημενα αισιοδοξη.Εξαλλου μου το ειπατε,η απαντηση θα ερθει με το δικο τηs τροπο και στον δικο τηs χρονο.Πιστευω πωs ειστε εναs ανθρωποs με ΣΟΦΙΑ και ευχομαι η ζωη σαs να εχει τιs λιγοτερεs δυσκολιεs.Περασα απο το σχολειο για ενημερωση ,μα δεν σαs βρηκα.Δεν πειραζει,την επομενη φορα.Με εκτιμηση .ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑ είπε...

Λυπάμαι που δε βρεθήκαμε. Πάντα Τετάρτη είμαι στο σχολείο, αν και τις περισσότερες φορές βρίσκομαι στο δεύτερο όροφο, στις τάξεις. Την επόμενη φορά, ελπίζω να σας γνωρίσω και από κοντά. Χάρηκα για τα νέα, αν και ήσαστε συγκρατημένη. Εύχομαι από καρδιάς ο Θεός να δώσει ό,τι καλύτερο. Να περάσετε όμορφα με την οικογένειά σας τις επόμενες μέρες και να προσέχετε τον εαυτό σας. Υπάρχουν γύρω σας άνθρωποι που σας χρειάζονται... Καληνύχτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com