ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 21ου, 22ου, 12ου,4ου, 2ου Εσπερινού Γυμνασίου, 1ου ΕΠΑΛ, 6ου ΕΠΑΛ, , 2ου Λυκείου Πατρών, του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας , του Γυμνασίου Ψωφίδας, Λακκόπετρας και Σαγαιίκων, και από φέτος του 6ου και του 17ου Γυμνασίου Πατρών.Αγαπημένοι μου μαθητές και γονείς, εδώ θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούμε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και για άλλα πολλά θέματα που μας αφορούν.


Η Θεολόγος σας


Σταυρούλα Ζευγαρά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Όταν η αγάπη γίνεται λέξεις...

Έχω γνωρίσει πολλούς δασκάλους και δασκάλες. Πέρυσι μάλιστα που πήγαινα πρώτη Γυμνασίου, έλεγα ότι ο καλύτερος καθηγητής είναι ο κος... Πήγα στη δευτέρα Γυμνασίου και δε θα ήταν μαζί μας. Μας φέρανε μια άλλη καθηγήτρια. Την έλεγαν Σταυρούλα Ζευγρά. Μόλις ήρθε λέγαμε ότι δε θα είναι σαν τον κύριο....Από την πρώτη στιγμή μας προσέγγισε. Μας μίλαγε λες και ήμασταν παιδιά της, αληθινά παιδιά της όμως.Μας έκανε μάθημα με ένα τρόπο που μόνο αυτή ήξερε. Μας ανέλυε το μάθημα καλύτερα από όλους και μας βοηθούσε με αυτόν τον τρόπο.Μέχρι τότε δε λέω την αγαπούσα πολύ αλλά συνέχιζα να λέω ότι ο κος...είναι καλύτερος.
Ώσπου μια μέρα μάθαμε ότι η αγαπημένη μας κυρία θα φύγει για τρεις μήνες. Δε μάθαμε ακριβώς το λόγο που έγινε αυτό αλλά θα ήταν σημαντικό.
Εκείνη η ημέρα ήταν η χειρότερη της ζωής μου. Εκείνη την ημέρα κατάλαβα πόσο αγαπούσα την κυρία. Εκείνη την ημέρα που μας αποχαιρετούσε, αρχίσαμε να κλαίμε όλοι.Εκεί κατάλαβα πως όταν χάνεις κάτι καταλαβαίνεις την αξία του.
Μόλις πήγα σπίτι είχα φοβερό πονοκέφαλο καν ανέβασα πυρετό. Έκλαιγα επί τρεις μέρες.
Σιγά σιγά άρχισα να το ξεπερνάω. Βέβαια κάθε βράδυ προσευχόμουν για την κυρία μου. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, ειδικά την πρώτη μέρα που κάναμε θρησκευτικά και άνοιξα το βιβλίο για πρώτη φορά μετά από τρεις βδομάδες, πήγα να κλάψω. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να το ξεπεράσω. Για αυτό αποφάσισα να κάνω αυτήν την άσκηση για να εκφραστώ όπως θέλω. Γι αυτό γράφω και τα βασικά στοιχεία του κειμένου για να νιώθω πως η κυρία είναι εδώ, είναι δίπλα μας.Κλείνω τα μάτια και βλέπω την κυρία να μας κάνει το μάθημα και να μας μιλάει με αγάπη και τρυφερότητα.
Έχει ήδη περάσει ένας μήνας και κάτι μέρες και εμένα μου φαίνεται χρόνος από τότε που λείπει η κυρία. Αλλά μας είπε ότι θα γυρίσει... Αυτό περιμένω, να γυρίσει και αν γίνεται να μείνει για πάντα μαζί μας, να είναι σα δεύτερη μητέρα για μας. Σας ευχαριστώ για όλα!!!
Με πάρα πολλή αγάπη
η μαθήτριά σας
Α. Α.
Προς την πολυαγαπημένη μου
καθηγήτρια Σ.


...Αυτά είναι τα λόγια της αγαπημένης μου Α.,όπως ακριβώς καταγράφτηκαν στο τετράδιο Θρησκευτικών της, στα πλάισια μιας δραστηριότητας του μαθήματος. Η συγκεκριμένη εργασία δεν είχε ζητηθεί από το συνάδελφο που με αντικαθιστούσε και πραγματοποιήθηκε με απόλυτα δική της πρωτοβουλία.

Α. εγώ σε ευχαριστώ...
Σ.Ζ.

4 σχόλια:

neoinileias είπε...

Έχουν πολύ ενδιαφέρον αυτά που γράφεις..

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑ είπε...

270 παιδιά την εβδομάδα, 10 τμήματα,ευλογία Θεού,γιατί μου ανοίγουν την καρδιά τους!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΤΟ ΓΛΥΚΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΑ είπε...

Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΩ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕ . ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΩ , ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ,...260 ΠΑΙΔΙΑ!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com

Follow by Email